Canadese uitvinding moet batterij langer mee laten gaan

Een Canadese student heeft het voor elkaar gekregen om een mobiele telefoon zo aan te passen dat hij veel minder stroom verbruikt. Binnenkort je telefoon maar één keer per week laden?

Een mobiele telefoon moet nu nog een aantal keer per week opgeladen worden, volgens velen irritant en ook niet erg zuinig met energie. Het zou toch mooi zijn als we onze telefoon maar één keer per week of zelfs nog minder zouden hoeven opladen. Een Canadese student heeft een concept bedacht waarmee dit mogelijk moet worden. Hij heeft zelfs al een werkend prototype, dus wie weet is deze toekomstmuziek over een aantal jaar wel werkelijkheid.

De student, Atif Shamim, heeft bedacht dat de bedrading van een telefoon voor erg veel weerstand en dus voor veel energieverbruik zorgen. Hierop heeft hij dan ook een prototype van een telefoon gemaakt waarin de onderdelen draadloos met elkaar verbonden zijn, zodat een groot deel van deze weerstand verdwijnt. Z’n uitvinding zorgt er voor dat de batterij het tot twaalf keer zo lang volhoud in een telefoon, wat er op neer zou komen dat de toestellen nog maar één keer per week tot één keer per maand opgeladen hoeven te worden. In theorie kan het concept in alle elektronische apparaten waar de onderdelen dicht op elkaar zitten toegepast worden, wat wereldwijd voor veel energiebesparing kan zorgen. Wanneer we deze techniek terug gaan zien in mobiele telefoons of andere apparaten, is nog niets over te zeggen.

Afbeelding batt 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters