Canadese uitvinding moet batterij langer mee laten gaan

Een Canadese student heeft het voor elkaar gekregen om een mobiele telefoon zo aan te passen dat hij veel minder stroom verbruikt. Binnenkort je telefoon maar één keer per week laden?

Een mobiele telefoon moet nu nog een aantal keer per week opgeladen worden, volgens velen irritant en ook niet erg zuinig met energie. Het zou toch mooi zijn als we onze telefoon maar één keer per week of zelfs nog minder zouden hoeven opladen. Een Canadese student heeft een concept bedacht waarmee dit mogelijk moet worden. Hij heeft zelfs al een werkend prototype, dus wie weet is deze toekomstmuziek over een aantal jaar wel werkelijkheid.

De student, Atif Shamim, heeft bedacht dat de bedrading van een telefoon voor erg veel weerstand en dus voor veel energieverbruik zorgen. Hierop heeft hij dan ook een prototype van een telefoon gemaakt waarin de onderdelen draadloos met elkaar verbonden zijn, zodat een groot deel van deze weerstand verdwijnt. Z’n uitvinding zorgt er voor dat de batterij het tot twaalf keer zo lang volhoud in een telefoon, wat er op neer zou komen dat de toestellen nog maar één keer per week tot één keer per maand opgeladen hoeven te worden. In theorie kan het concept in alle elektronische apparaten waar de onderdelen dicht op elkaar zitten toegepast worden, wat wereldwijd voor veel energiebesparing kan zorgen. Wanneer we deze techniek terug gaan zien in mobiele telefoons of andere apparaten, is nog niets over te zeggen.

Afbeelding batt 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters