'Carlos Slim wil CEO KPN aan de kant zetten'

De topman van America Movil wil naar verluid Eelco Blok, de CEO van KPN, aan de kant zetten. Zodra de topman van KPN opstapt zal de topman van America Movil akkoord gaan met de voorgenomen aandelenemissie.

KPN logo

Volgens Bloomberg wil de topman van America Movil, Carlos Slim, meer te zeggen hebben in KPN. KPN heeft zich voorgenomen om een aandelenemissie uit te geven van 4 miljard euro. Echter is Slim met 28 procent de grootste aandeelhouder van KPN en voordat hij hiermee akkoord gaat moet KPN volgens de geruchten wel voldoen aan enkele voorwaarden.

Zo wil Slim naar verluid dat KPN topman Eelco Blok opstapt. Blok ligt al sinds de interesse van America Movil in KPN dwars als het gaat om het verkrijgen van extra aandelen door de Mexicanen. Blok heeft dan ook er alles aan gedaan om een vijandelijke overname van aandelen tegen te gaan, maar desondanks hebben diens aandeelhouders besloten om in te gaan op het bod van America Movil voor 28 procent van de aandelen. Slim wil daarnaast ook een zetel in de raad van bestuur van KPN, aldus Bloomberg.

Mocht KPN niet akkoord gaan met de eisen van Slim dan lijkt de geplande emissie geen doorgang te kunnen vinden. KPN heeft niet inhoudelijk gereageerd tegenover Bloomberg over de ontstane situatie. De kans is groot dat KPN wel akkoord zal moeten gaan aangezien het anders op termijn in geldproblemen zal raken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters