'Carlos Slim wil CEO KPN aan de kant zetten'

De topman van America Movil wil naar verluid Eelco Blok, de CEO van KPN, aan de kant zetten. Zodra de topman van KPN opstapt zal de topman van America Movil akkoord gaan met de voorgenomen aandelenemissie.

KPN logo

Volgens Bloomberg wil de topman van America Movil, Carlos Slim, meer te zeggen hebben in KPN. KPN heeft zich voorgenomen om een aandelenemissie uit te geven van 4 miljard euro. Echter is Slim met 28 procent de grootste aandeelhouder van KPN en voordat hij hiermee akkoord gaat moet KPN volgens de geruchten wel voldoen aan enkele voorwaarden.

Zo wil Slim naar verluid dat KPN topman Eelco Blok opstapt. Blok ligt al sinds de interesse van America Movil in KPN dwars als het gaat om het verkrijgen van extra aandelen door de Mexicanen. Blok heeft dan ook er alles aan gedaan om een vijandelijke overname van aandelen tegen te gaan, maar desondanks hebben diens aandeelhouders besloten om in te gaan op het bod van America Movil voor 28 procent van de aandelen. Slim wil daarnaast ook een zetel in de raad van bestuur van KPN, aldus Bloomberg.

Mocht KPN niet akkoord gaan met de eisen van Slim dan lijkt de geplande emissie geen doorgang te kunnen vinden. KPN heeft niet inhoudelijk gereageerd tegenover Bloomberg over de ontstane situatie. De kans is groot dat KPN wel akkoord zal moeten gaan aangezien het anders op termijn in geldproblemen zal raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters