Casio ontwerpt 2″ LCD scherm met 960×540 resolutie

Casio heeft een 2 inch LCD scherm ontwikkelt met een 960×540 resolutie. Het scherm heeft daarmee een extreem hoge pixels per inch ratio van maarliefst 546ppi. De schermen zullen vooral hun levenslicht gaan zien in mobiele apparaten.

Een scherm met een resolutie van 960×540 pixels klinkt misschien in eerste instantie niet zo interessant. Echter is de schermdiagonaal 2 inch, wat het scherm zeer interessant maakt voor mobiele toepassingen. Een hogere resolutie zorgt voor meer details in beeld. Voornamelijk met foto’s of internetpagina’s heeft een hoge resolutie grote voordelen.

De meeste netbooks (bijvoorbeeld Asus EEE) zijn voorzien van een 10 inch scherm met een resolutie van 1024×600. Het 2 inch scherm van Casio heeft vrijwel een vergelijkbare reolsutie. Casio duidt zelf de resolutie ook wel aan als QHD (Quarter High Definition).

Op dit moment komen er steeds meer toestellen met VGA (640×480) en WVGA (800×480). Wanneer we de eerste toestellen kunnen verwachten met het nieuwe Casio scherm is onduidelijk. Het scherm moet nog in massaproductie gaan.

casio_2-inch_hast-lcd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters