CAT S60 met een ingebouwde thermische camera

Het bedrijf Caterpillar of CAT staat bekend om grote machines zoals bulldozers, graafmachines en ander groot materieel. Wat veel mensen niet weten is dat naast de grote machines, CAT nu ook een smartphone heeft ontwikkeld voor mensen in de bouw, namelijk de CAT S60. Dit is de eerste Android smartphone met een ingebouwde thermische camera.

CAT S60

Thermische camera

In de CAT S60 zit een thermische camera van FLIR die hitte kan waarnemen en meten tot 30 meter afstand. Deze thermische camera is gebouwd om warmteverlies rondom ramen en kozijnen te registreren en om ontbrekende isolatie te detecteren. Daarnaast kan het toestel gebruikt worden om overhitting op te sporen en kan de thermische camera door rook heen kijken.

Sterke eigenschappen

Naast de unieke ingebouwde camera heeft de CAT S60 ook andere sterke eigenschappen. Het toestel is waterdicht tot vijf meter diep en kan één uur onder water blijven. Volgens het persbericht van CAT beweren zij dat de S60 ’s werelds meest waterdichte smartphone is. Dit toestel is zo sterk dat het zelfs een val van 1,8 meter overleeft op beton. Dat het toestel de val overleeft komt door de ‘Die Cast’ omhulsing. Het scherm is helder genoeg (540 nits) en maakt gebruik van Gorilla Glass 4, bij fel zonlicht heb je goed zicht op je scherm. Het touchscreen scherm is bruikbaar met een werkhandschoen en natte vingers.

Specificaties CAT S60 CAT S60

Dit toestel heeft een 4,7 inch 720p-scherm met Gorilla Glass 4 en draait op Android Marshmallow. Het heeft een Snapdragon 617 octacorepocessor met 3GB ramgeheugen en 32GB intern geheugen. De thermische camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixel en heeft een dubbele led-flitser. De voorkant is voorzien van een 5 megapixelcamera. De accucapaciteit is 3,800mAH, hier kan de CAT S60 met het kleine 720p-scherm uren mee vooruit.

Het nieuwe toestel van CAT wordt tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd aan het publiek en zal later dit jaar worden verkocht. De adviesprijs zal zo’n 649 euro zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters