CBP tikt TomTom op zijn vingers vanwege privacy perikelen

Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft bekend gemaakt dat het TomTom op de vingers heeft getikt omdat het consumenten onvoldoende zou informeren over dataverwerking van diens gegevens.

TomTom is er met een waarschuwing vanaf gekomen volgens het CBP. Het overheidsorgaan meent dat TomTom weliswaar in overtreding is, maar de fabrikant heeft gelijk beloofd om zich te beteren. Volgens het CBP informeert TomTom haar klanten met een gekocht navigatiekastje niet goed wat er met hun gebruikersdata gebeurt. TomTom laat namelijk niet duidelijk weten dat er gebeurt met de locatiegegevens van consumenten en diens persoonsgegevens. TomTom zal nu middels een update de problemen gaan verhelpen. De update moet in februari te downloaden zijn voor TomTom-apparatuur.

Vorig jaar kwam TomTom in opspraak omdat het verkeersgegevens aan de Politie zou verkopen. Consumenten draagden bij aan deze data zodat de Politie vervolgens gemakkelijk kon uitzoeken op welke trajecten ze moesten flitsen. Het CBP meent dat TomTom inderdaad gestopt is met het leveren van data aan de Politie en daarnaast heeft TomTom netjes opgesteld staan aan wie het diens data levert en onder welke voorwaarden. Het CBP zag hier verder dan ook geen problemen in.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters