CDA en Pvda zijn voor universeel beltarief voor Benelux

De regering wil dat er een universeel beltarief komt voor de Benelux. Hiermee willen ze vooral mensen tegemoet komen die in het grensgebied leven waarvan de gsm ongevraagd roamt.

De regeringspartijen CDA en PvdA hebben woensdag bij staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) aangedrongen op een proef om binnen de Benelux te komen tot één binnenlands tarief voor mobiel bellen. De christendemocraten hebben in het Beneluxparlement al aangedrongen op zo’n tarief. CDA-Tweede Kamerlid Jos Hessels heeft nu een motie ingediend, samen met zijn collega Martijn van Dam van de PvdA. De tarieven binnen de Europese Unie zijn afhankelijk van staatsgrenzen. Dat is vooral nadelig voor mensen die in de grensstreken wonen. Als hun eigen telefoonaanbieder geen antenne heeft in de buurt, worden hun gesprekken vaak geleid via het buitenland en dat leidt tot onverwacht hoge kosten.

Het belangrijkste struikelblok is echter de Europese anti-kartelwetgeving. Deze beschermd kleinere telefoonmaatschappijen tegen bedrijven, die in elk land al over een netwerk beschikken. Nu er in deze markt echter een schaalvergrotingsslag plaatsvindt, lijkt de tijd gekomen om met een experiment te starten. De Benelux is daarvoor de ideale regio, aldus Hessels. Hoopgevend is dat vanuit de Europese Commissie al informatie is opgevraagd over de precieze plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters