CDA en Pvda zijn voor universeel beltarief voor Benelux

De regering wil dat er een universeel beltarief komt voor de Benelux. Hiermee willen ze vooral mensen tegemoet komen die in het grensgebied leven waarvan de gsm ongevraagd roamt.

De regeringspartijen CDA en PvdA hebben woensdag bij staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) aangedrongen op een proef om binnen de Benelux te komen tot één binnenlands tarief voor mobiel bellen. De christendemocraten hebben in het Beneluxparlement al aangedrongen op zo’n tarief. CDA-Tweede Kamerlid Jos Hessels heeft nu een motie ingediend, samen met zijn collega Martijn van Dam van de PvdA. De tarieven binnen de Europese Unie zijn afhankelijk van staatsgrenzen. Dat is vooral nadelig voor mensen die in de grensstreken wonen. Als hun eigen telefoonaanbieder geen antenne heeft in de buurt, worden hun gesprekken vaak geleid via het buitenland en dat leidt tot onverwacht hoge kosten.

Het belangrijkste struikelblok is echter de Europese anti-kartelwetgeving. Deze beschermd kleinere telefoonmaatschappijen tegen bedrijven, die in elk land al over een netwerk beschikken. Nu er in deze markt echter een schaalvergrotingsslag plaatsvindt, lijkt de tijd gekomen om met een experiment te starten. De Benelux is daarvoor de ideale regio, aldus Hessels. Hoopgevend is dat vanuit de Europese Commissie al informatie is opgevraagd over de precieze plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via