CEO BlackBerry: “Chinezen mogen ons niet opkopen”

BlackBerry zal zich nooit laten opkopen door een Chinees bedrijf, zoals met bijvoorbeeld Motorola wel is gebeurd. Dat zegt CEO John Chen van BlackBerry. Hij voorziet grote problemen met westerse regeringen als dat wel zou gebeuren.

De BlackBerry Passport ziet er bijzonder uit

Chen wees erop dat BlackBerry’s door veel overheden worden gebruikt als veilige manier om te communiceren. Als het bedrijf in handen zou komen van een Chinees bedrijf, verwacht hij problemen met die regeringen, die dan de hand van de Chinese overheid zullen vermoeden in zo’n overname. Ook kan de overheidscommunicatie van regeringen die BlackBerry’s gebruiken dan door de Chinezen worden afgeluisterd. Iets wat ertoe zou leiden dat die regeringen zo snel mogelijk van hun BlackBerry’s af willen, aldus Chen.

Hij wees erop dat de VS, Groot- BrittanniĆ«, Canada, Nieuw-Zeeland en AustraliĆ« allemaal BlackBerry’s gebruiken vanwege de veilige communicatie via gecodeerde BlackBerry-servers. De geheime diensten van deze landen delen elkaars gevoelige informatie en dat moet veilig gebeuren, zonder pottenkijkers. Als een Chinees bedrijf BlackBerry zou opkopen, zouden deze vijf landen ineens met een groot probleem zitten. De Canadese overheid heeft al eens laten weten dat een overname van BlackBerry door een Chinees bedrijf onmiddellijk zal worden verboden.

Chen onthulde dat momenteel geen enkel overnamebod op zijn bureau ligt. Het bedrijf is momenteel 5,8 miljard dollar waard.

Het gaat de laatste tijd weer wat beter met BlackBerry, voornamelijk door de goede ontvangst van de BlackBerry Passport. Deze telefoon met vierkant scherm is al enkele keren uitverkocht geweest.

Bron: Eweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters