CEO BlackBerry: “Chinezen mogen ons niet opkopen”

BlackBerry zal zich nooit laten opkopen door een Chinees bedrijf, zoals met bijvoorbeeld Motorola wel is gebeurd. Dat zegt CEO John Chen van BlackBerry. Hij voorziet grote problemen met westerse regeringen als dat wel zou gebeuren.

De BlackBerry Passport ziet er bijzonder uit

Chen wees erop dat BlackBerry’s door veel overheden worden gebruikt als veilige manier om te communiceren. Als het bedrijf in handen zou komen van een Chinees bedrijf, verwacht hij problemen met die regeringen, die dan de hand van de Chinese overheid zullen vermoeden in zo’n overname. Ook kan de overheidscommunicatie van regeringen die BlackBerry’s gebruiken dan door de Chinezen worden afgeluisterd. Iets wat ertoe zou leiden dat die regeringen zo snel mogelijk van hun BlackBerry’s af willen, aldus Chen.

Hij wees erop dat de VS, Groot- Brittannië, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië allemaal BlackBerry’s gebruiken vanwege de veilige communicatie via gecodeerde BlackBerry-servers. De geheime diensten van deze landen delen elkaars gevoelige informatie en dat moet veilig gebeuren, zonder pottenkijkers. Als een Chinees bedrijf BlackBerry zou opkopen, zouden deze vijf landen ineens met een groot probleem zitten. De Canadese overheid heeft al eens laten weten dat een overname van BlackBerry door een Chinees bedrijf onmiddellijk zal worden verboden.

Chen onthulde dat momenteel geen enkel overnamebod op zijn bureau ligt. Het bedrijf is momenteel 5,8 miljard dollar waard.

Het gaat de laatste tijd weer wat beter met BlackBerry, voornamelijk door de goede ontvangst van de BlackBerry Passport. Deze telefoon met vierkant scherm is al enkele keren uitverkocht geweest.

Bron: Eweek

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters