CEO BlackBerry: “Chinezen mogen ons niet opkopen”

BlackBerry zal zich nooit laten opkopen door een Chinees bedrijf, zoals met bijvoorbeeld Motorola wel is gebeurd. Dat zegt CEO John Chen van BlackBerry. Hij voorziet grote problemen met westerse regeringen als dat wel zou gebeuren.

De BlackBerry Passport ziet er bijzonder uit

Chen wees erop dat BlackBerry’s door veel overheden worden gebruikt als veilige manier om te communiceren. Als het bedrijf in handen zou komen van een Chinees bedrijf, verwacht hij problemen met die regeringen, die dan de hand van de Chinese overheid zullen vermoeden in zo’n overname. Ook kan de overheidscommunicatie van regeringen die BlackBerry’s gebruiken dan door de Chinezen worden afgeluisterd. Iets wat ertoe zou leiden dat die regeringen zo snel mogelijk van hun BlackBerry’s af willen, aldus Chen.

Hij wees erop dat de VS, Groot- Brittannië, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië allemaal BlackBerry’s gebruiken vanwege de veilige communicatie via gecodeerde BlackBerry-servers. De geheime diensten van deze landen delen elkaars gevoelige informatie en dat moet veilig gebeuren, zonder pottenkijkers. Als een Chinees bedrijf BlackBerry zou opkopen, zouden deze vijf landen ineens met een groot probleem zitten. De Canadese overheid heeft al eens laten weten dat een overname van BlackBerry door een Chinees bedrijf onmiddellijk zal worden verboden.

Chen onthulde dat momenteel geen enkel overnamebod op zijn bureau ligt. Het bedrijf is momenteel 5,8 miljard dollar waard.

Het gaat de laatste tijd weer wat beter met BlackBerry, voornamelijk door de goede ontvangst van de BlackBerry Passport. Deze telefoon met vierkant scherm is al enkele keren uitverkocht geweest.

Bron: Eweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters