CEO Dixons-Carphone gelooft niet erg in succes Apple Watch

De Apple Watch kan best wel eens een grote flop worden. Die bewering komt van Sebastian James, de hoogste baas van de Dixons-Carphone warenhuisgroep in Londen. James vindt dat de smartwatch zich niet kan meten met traditionele luxe horloges, een markt waar Apple zich nadrukkelijk op richt.

CEO Dixons Carphone gelooft niet erg in succes Apple Watch daytona m116523 0040 0002 1680x580142951530067619vw
Rolex

In tegenstelling tot die traditionele, dure horloges van bijvoorbeeld Tag Heuer, Bvlgari, Rolex en Hublot, wordt een Apple Watch in de loop der tijd minder waard. Want de technologie gaat achterlopen en de eigenaar zal na twee of drie jaar een nieuwe willen. Dat gaat niet op voor een traditioneel Zwitsers horloge, dat juist in de loop der jaren steeds meer waard wordt.

Apple mikt met de gouden Editionversie van de Apple Watch op het hoogste segment van de horlogemarkt. De prijzen lopen over de tienduizend dollar heen. Voor die prijs kun je ook een goed Zwitsers horloge kopen.

Dixons-CEO James is dus sceptisch over het succes van de duurste versie van de Apple Watch. Ook andere horlogekenners zijn dat. Het duurste Apple-horloge mag dan weliswaar van goud zijn gemaakt, dat neemt niet weg dat het een Chinees massaproduct blijft. En dat geldt niet voor de veelal handgemaakte Zwitserse polsuurwerken.

Er komen ook nog twee goedkopere versies van de Apple Watch op de markt. De goedkoopste kost nog altijd 349 dollar.

De opmerkingen van de Dixons-baas zijn opmerkelijk, omdat de warenhuisketens van deze grote Europese retailer alle Apple-producten verkopen en waarschijnlijk ook alle varianten van de Apple Watch aan de man moeten brengen.

Bron: Fonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  De man snapt het. Mensen slaan niet even €350,00 + stuk voor een horloge ongeacht of de technische levensduur meer dan 2 jaar zou zijn. Mensen die serieus geld uitgeven voor een horloge doen dat voor misschien wel tien jaar of langer.

  Een belangrijke factor die over het hoofd gezien worden is het feit dat iPhones voor het overgrote deel via een abonnement worden aangeschaft. Mensen betalen makkelijk een tientje of 2 extra p/m voor een highend telefoon. De meeste iPhone kopers zouden direct genezen zijn wanneer ze even €700,00 elke 2 jaar uit de knip moesten trekken.

  1. Dominick -

   Is natuurlijk waar en ik moet het ook allemaal nog maar zien met de Apple Watch. Maar zo eenvoudig als jij het voorspiegelt is het ook niet. De iPhone staat ook steevast in de top 5 van bestverkochte simlockvrije toestellen. Dus er zijn wel degelijk veel mensen die even €700 voor zo'n toestel neertellen en in die zin zou het mee ook niets verbazen als ze de helft op een horloge stukslaan.

   1. Arnold Jansma -

    Dat is waar. Niemand verwachtte in 2007 dat 600 euro voor de meeste geen probleem zou zijn. Alleen in dit geval is het iets anders. Je koopt een iphone van 700 euro EN een apple watch van 400 euro. Dat cumuleert aardig. En dat om het jaar vervangen. Nog steeds zie ik het nut er niet van in. Ik was redelijk snel met een smartphone vanwege de navigatie mogelijkheden. Ik surf en typ dit vanuit mijn smartphone. Probeer dat eens met je smart watch.
    De toekomst zal uitwijzen hoe de verkopen zullen zijn.

   2. Quasimodo -

    Wat dan interessant is te weten bij jouw opmerking over simlock vrije toestellen, hoe groot het percentage is op het totaal. Ik denk zelf dat het erg gering is. Maar ik laat me graag overtuigen dat het anders is;)

    Ik koop zelf ook mijn toestellen al vanaf dag 1 maar ik peins er niet over om €700,00 uit te geven. Laat staan €350,00 voor een overbodig geworden sieraad als een horloge. Ik vermoed dat het best mogelijk is dat er een initieel door een groep mensen smartwatches worden aangeschaft, maar die hype zal snel uitdoven. Ook sluit ik niet uit dat Apple (en andere fabrikanten) overgaat in koppel verkoop.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters