CEO LG: “Volgende iPad krijgt Retina scherm”

De volgende iPad krijgt een Retina scherm. Geruchten hierover circuleerden al een tijdje, maar nu wordt het ook bevestigd door de fabrikant van die schermen, LG. CEO KWon Young-soo meldde dit in een interview met de Korean Times.

Apple Retina display

Momenteel is de iPhone 4 nog het enige apparaat dat een Retina display met een resolutie van 640×960 pixels (326 pixels per inch) bezit. De pixeldichtheid is zo groot dat het menselijk oog (Retina is Engels voor netvlies) de afzonderlijke pixels niet meer kan onderscheiden. Het scherm geeft een haarscherp beeld.

LG heeft zijn best gedaan om dit ook op grotere schermen zoals van de iPad te produceren. In de volgende generatie van de tablet zal de nieuwe pixeldichtheid worden ingevoerd, zegt de CEO in het interview.

De LG-baas meldde ook dat meer fabrikanten van tablets en smartphones de Retina schermen van LG zullen gaan inbouwen. Steeds meer nieuwe modellen zullen deze technologie aan boord krijgen.

Overigens heeft Apple nooit officieel bekend gemaakt waar het fameuze Retina scherm in de iPhone 4 vandaan komt. De CEO van LG heeft hier kennelijk zijn mond voorbij gepraat. Ook de komst van de iPad 3, of hoe de opvolger van de 2 ook gaat heten, is nog topgeheim en hij zou een glimp hebben gegeven over een mogelijke releaseperiode: het vierde kwartaal van dit jaar al.

Het scherm van de iPhone 4 wordt alom beschouwd als het beste in de smartphonemarkt, maar die positie raakt Apple dus kwijt als het aan LG ligt.

Kwon Young-soo gaf ook nog concurrent Samsung onderuit de zak, die de markt zou ‘misleiden’ met zijn OLED schermen. De LG-CEO vindt de kwaliteit daarvan slecht en bovendien vreten ze stroom, zei hij. Hij vindt deze schermen niet geschikt voor kleine apparaten zoals smartphones en tablets.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters