CEO Microsoft Steve Ballmer gaat met pensioen

Microsoft heeft bekend gemaakt dat haar topman Steve Ballmer binnen het jaar met pensioen zal gaan. Het bedrijf gaat nu op zoek naar een opvolger voor diens topman.

Microsoft CEO Steve Ballmer

Microsoft heeft het nieuws zojuist naar buiten gebracht. Ballmer heeft zich zelf en zijn raad van bestuur 12 maanden de tijd gegeven om een opvolger te vinden voor het bedrijf. De topman zou zelf tot het besluit gekomen zijn om met pensioen te gaan. Ballmer was een van de eerste medewerkers van Microsoft nadat Bill Gates het bedrijf had opgericht. Sinds het terugtreden van Gates stond Ballmer aan het roer van Microsoft en hij was ondermeer verantwoordelijk voor de lancering van Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 en de nieuwe Windows Phone-producten.

Volgens Ballmer is het tijd voor een CEO die de nieuwe koers van Microsoft kan begeleiden in een moderne tijd. De topman gaat dan ook zelf met pensioen en zal hierna waarschijnlijk toe treden tot de raad van bestuur. Bill Gates zal samen met Ballmer een opvolger gaan zoeken in de komende periode. Ballmer heeft het personeel middels een e-mail op de hoogte gebracht van zijn besluit. Na zijn terugtreden is Ballmer 14 jaar CEO geweest van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters