CEO Microsoft Steve Ballmer gaat met pensioen

Microsoft heeft bekend gemaakt dat haar topman Steve Ballmer binnen het jaar met pensioen zal gaan. Het bedrijf gaat nu op zoek naar een opvolger voor diens topman.

Microsoft CEO Steve Ballmer

Microsoft heeft het nieuws zojuist naar buiten gebracht. Ballmer heeft zich zelf en zijn raad van bestuur 12 maanden de tijd gegeven om een opvolger te vinden voor het bedrijf. De topman zou zelf tot het besluit gekomen zijn om met pensioen te gaan. Ballmer was een van de eerste medewerkers van Microsoft nadat Bill Gates het bedrijf had opgericht. Sinds het terugtreden van Gates stond Ballmer aan het roer van Microsoft en hij was ondermeer verantwoordelijk voor de lancering van Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 en de nieuwe Windows Phone-producten.

Volgens Ballmer is het tijd voor een CEO die de nieuwe koers van Microsoft kan begeleiden in een moderne tijd. De topman gaat dan ook zelf met pensioen en zal hierna waarschijnlijk toe treden tot de raad van bestuur. Bill Gates zal samen met Ballmer een opvolger gaan zoeken in de komende periode. Ballmer heeft het personeel middels een e-mail op de hoogte gebracht van zijn besluit. Na zijn terugtreden is Ballmer 14 jaar CEO geweest van Microsoft.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters