CEO nVidia niet blij met trage verkoop Androidtablets

De CEO van NVIDIA, de maker van de Tegra 2-chip die in alle Androidtablets zit, is niet blij met de trage verkoop van die tablets. Hij sprak zijn frustratie afgelopen week uit in een interview met CNET.

tablets

Jen Hsun Huang vindt niet het gebrek aan apps een probleem voor de Androidtablets, dat probleem komt alleen bij de al bestaande problemen rond de verkoop van de platte apparaten. De verkoop trekt maar niet aan, en hij ziet voornamelijk een probleem met de prijs en de marketing van de dingen. De prijzen van tablets zijn zeer moeilijk te drukken, er wordt nu al minimaal winst op gemaakt. Terwijl Apple met zijn iPads reusachtige winsten boekt.

Het verschil tussen de verdiensten van de fabrikanten aan de Androidtablets en de iPads zit in de verkoopwijze. Apple verkoopt ze deels direct via zijn eigen (web)winkels en houdt er zo het maximale aan over. Fabrikanten van Androidtablets moeten winkeliers inschakelen, die ook wat willen verdienen. Zo blijft er weinig winstmarge over en vallen de prijzen nauwelijks omlaag te brengen, zeker niet lager dan de prijs van de iPad.

Huang refereert aan de verkoopcijfers van de eerste Android Honeycombtablet, de Motorola Xoom. Motorola is er erg tevreden over dat er enkele maanden na de lancering van dit apparaat maar liefst een kwart miljoen wereldwijd zijn verkocht. Maar de iPad 2 verkocht in het eerste weekend na lancering een miljoen keer. Het verschil is reusachtig.

Motorola zoekt de oorzaak in de vraag naar meer apps door consumenten, maar Huang gelooft daar maar deels in. De prijzen, de marketing, de wijze van verkoop, daar zitten de problemen voor de Androidtablets die technisch wel goed in elkaar steken, zo zei hij. Hij vindt dat de fabrikanten hun kaarten moeten zetten op tablets zonder 3G-module. Dat scheelt weer een paar tientjes in de prijs, en met Wi-Fi kunnen ze ook het internet op. Zo kunnen de Androidtablets concurreren met de iPad, vindt Huang. Hij constateert dat de Wi-Fi-versies van de iPad ook meer verkopen dat de 3G-versies.

Huang is gefrustreerd, maar hij ziet wel licht aan het einde van de tunnel. Hij meldt dat de problemen op termijn allemaal worden opgelost. ”Het tempo waarin de Honeycomb-tablets met Tegra 2 chips worden verbeterd, is verbazingwekkend. Ik denk dat alle fabrikanten de problemen nu hebben herkend en hun plannen hebben aangepast,” zei hij.

Nu sommige elektronicawinkelketens in Amerika hun aanpak ook aanpassen en speciale tablet-hoeken maken in hun zaken, begint het er qua verkoopaanpak een beetje op te lijken. Op die manier worden consumenten beter geholpen dan nu als ze een tablet willen aanschaffen, maar nog niet weten welke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ronald -

    Misschien helpt het om eerdere tegra 2 chips te blijven ondersteunen en niet zoals bij de Notion Ink Adam die blijkbaar een vroege versie van Tegra 2 heeft geen driver updates te bieden voor Android 3.0 🙁

    Als ze zo met hun klanten omgaan verdienen ze slechte verkopen…

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters