CEO RIM: “Alle pijlen zijn gericht op BlackBerry OS 10”

De nieuwe CEO van RIM heeft tijdens de start van BlackBerry Devcon in Amsterdam laten weten dat de fabrikant naar de release van BlackBerry 10 uitleeft. Alle applicaties en frameworks van RIM die nu beschikbaar zijn voor ontwikkelaars zullen samenwerken met BlackBerry OS 10.

Tijdens het eerste publieke optreden van de nieuwe CEO van BlackBerry, Thorsten Heins, werd uiteen gezet dat de fabrikant toeleeft naar BlackBerry OS 10. Ondanks dat de nieuwe CEO geen informatie gaf over haar nieuwe platform, werd BlackBerry OS 10 meerdere malen benoemd door de nieuwe topman. Heins is net drie weken CEO van het bedrijf en laat tijdens de persconferentie in Amsterdam weten dat hij vol goede moed aan de slag is gegaan bij het bedrijf. De topman is erg onder de indruk van zijn eigen bedrijf en het werk dat dagelijks verzet wordt door diens medewerkers.

Samen met een medewerker nam de CEO de 2.0-update voor de PlayBook onder de loep. De update zal eind deze maand losgelaten worden voor alle PlayBooks. De update zal ondermeer e-mail, agenda en contacten functionaliteit naar de PlayBook gaan brengen. De CEO gaf aan dat de update lang op zich heeft laten wachten, maar dat het wel een voorbeeld is van “absolute optimalisatie van de software en het streven om de optimale ervaring naar onze klanten over te brengen middels een gedegen update”, aldus Heins.

De topman refereerde opmerkelijk genoeg ook uitvoerig naar BlackBerry OS 10. Echter wist Heins geen nieuws over het nieuwe platform bekend te maken en ook een demo van de software was uit den bozen. De topman liet wel duidelijk doorschemeren dat de fabrikant alle zinnen heeft gezet op diens nieuwe software. RIM heeft wel goed rekening gehouden met de huidige frameworks en de daarbij gemaakte applicaties die in App World beschikbaar zijn. “Alle huidige applicaties en frameworks voor BlacKBerry OS 6 en OS 7 zullen compatible zijn met BlackBerry OS 10”, aldus de topman.

Thorsten Heins BlacKBerry

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters