CEO RIM: “Alle pijlen zijn gericht op BlackBerry OS 10”

De nieuwe CEO van RIM heeft tijdens de start van BlackBerry Devcon in Amsterdam laten weten dat de fabrikant naar de release van BlackBerry 10 uitleeft. Alle applicaties en frameworks van RIM die nu beschikbaar zijn voor ontwikkelaars zullen samenwerken met BlackBerry OS 10.

Tijdens het eerste publieke optreden van de nieuwe CEO van BlackBerry, Thorsten Heins, werd uiteen gezet dat de fabrikant toeleeft naar BlackBerry OS 10. Ondanks dat de nieuwe CEO geen informatie gaf over haar nieuwe platform, werd BlackBerry OS 10 meerdere malen benoemd door de nieuwe topman. Heins is net drie weken CEO van het bedrijf en laat tijdens de persconferentie in Amsterdam weten dat hij vol goede moed aan de slag is gegaan bij het bedrijf. De topman is erg onder de indruk van zijn eigen bedrijf en het werk dat dagelijks verzet wordt door diens medewerkers.

Samen met een medewerker nam de CEO de 2.0-update voor de PlayBook onder de loep. De update zal eind deze maand losgelaten worden voor alle PlayBooks. De update zal ondermeer e-mail, agenda en contacten functionaliteit naar de PlayBook gaan brengen. De CEO gaf aan dat de update lang op zich heeft laten wachten, maar dat het wel een voorbeeld is van “absolute optimalisatie van de software en het streven om de optimale ervaring naar onze klanten over te brengen middels een gedegen update”, aldus Heins.

De topman refereerde opmerkelijk genoeg ook uitvoerig naar BlackBerry OS 10. Echter wist Heins geen nieuws over het nieuwe platform bekend te maken en ook een demo van de software was uit den bozen. De topman liet wel duidelijk doorschemeren dat de fabrikant alle zinnen heeft gezet op diens nieuwe software. RIM heeft wel goed rekening gehouden met de huidige frameworks en de daarbij gemaakte applicaties die in App World beschikbaar zijn. “Alle huidige applicaties en frameworks voor BlacKBerry OS 6 en OS 7 zullen compatible zijn met BlackBerry OS 10”, aldus de topman.

Thorsten Heins BlacKBerry

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Nou een demo is simpelweg niet mogelijk omdat het nog niet bestaat. Een spreker heeft zelf verteld dat ze nog geen werkende BB OS10 op een mobiel hebben.

    Vergeet niet dat BB OS10 gewoon hetzelfde OS is als dat van Playbook. En daar moet de mail applicatie nog uitkomen. De Playbook is gewoon het speelterein van RIM, als die helemaal volwassen is, dan zullen we opeens een boel mini Playbooks met BB OS10 krijgen 🙂

    Het duurt even maar het zullen mooie en ook belangrijk veilige smartphones worden.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters