CEO Samsung: wij stappen 'nooit' in WebOS

De CEO van Samsung, Choi Gee Sung, heeft gezegd dat zijn bedrijf ‘nooit’ in WebOS zal stappen. Geruchten hierover circuleerden al dagen.

Samsung WebOS

Choi’s hartgrondige ontkenning gaf hij tijdens een presentatie van de nieuwe Bada-toestellen van de fabrikant op de IFA-beurs in Berlijn. Hij vertelde aan verslaggevers dat Samsung volstrekt niet van plan is om de afgestoten WebOS-divisie van HP te kopen, die het besturingssysteem en de daarbij behorende hardware plotseling aan de kant heeft gezet.

In plaats daarvan zet Samsung zijn kaarten op het zelfontwikkelde OS Bada, dat nu wordt verscheept met de nieuwe lichting Wave-toestellen. Samsung werkt achter de schermen harder aan Bada dan veel mensen denken, vertelde Choi de verslaggevers.

Daarmee lijkt WebOS dieper in de put te zitten dan ooit, want een overname door Samsung leek nu juist een ideale oplossing voor zowel het OS als voor Samsung. Na de overname van Motorola door Google moet Samsung niet meer bijna al zijn kaarten zetten op Android, vindt zelfs de Zuid-Koreaanse regering. Stel je voor dat Google uiteindelijk toch dit OS uitsluitend voor Motorola bestemt, dan zit Samsung ineens met bijna lege handen. WebOS is een door reviewers alom bejubeld OS, dat is ontwikkeld door een ex-werknemer van Apple. Maar sinds HP dit OS samen met Palm kocht en vervolgens enkele weken geleden aan de kant schoof, ziet de toekomst er donker uit voor dit mobiele besturingssysteem.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kevin -

  Google zal nooit zo dom zijn android enkel en alleen op motorola toestellen te zetten, naast samsung zijn ook htc en lg belangrijke smartphone makers met android op hun toestellen, het gaat google namelijk om bekendheid en willen dat android zo veel mogelijk verspreid geraakt, wanneer ze het dus enkel voor motorola uitbrengen is dat dus totaal het tegenovergestelde!!

 2. Ries -

  'webOS ontwikkeld door Ruby'

  Matias Duarte is de designer van webOS die nu voor Google werkt en verantwoordelijk is voor Android Honeycomb.
  Duarte is altijd een Palm medewerker geweest. Onder zijn leiding is b.v. het sublieme notificatiesysteem ontwikkeld waar b.v. Rich Dellinger verantwoordelijk voor was. Dellinger werkt overigens sinds kort voor Apple. Waar denk je waarop het notificatiesysteem van iOS5 op is gebaseerd?

  En het hele concept van webOS is een navolging van Palm OS dat was ontwikkeld door Jeff Hawkins die Palm Computing had opgericht samen met Ed Colligan en Donna Dubinski.
  Rubinstein en Kerris kwamen pas veel later kijken.

  Patenten van Palm omvatten o.a. smartphone telefoonfuncties die in de iPhone worden gebruikt en true multitasking in webOS.

  Als je ooit eens een Palm PDA hebt gebruikt zal je moeten bekennen dat iOS daar heel veel van weg heeft. Apple heeft er gewoon een leuk kek sausje overheen gegooid!

  Voordat je innovatieve zaken toeschrijft aan Apple moet je toch eerst goed je huiswerk doen!

   1. elian -

    Dank. Ik wist wel dat Rubinstein van Apple kwam, maar het lijkt mij toch wat sterk dat hij in zijn eentje webOS heeft ontwikkeld? Neemt niet weg dat hij er een aanzienlijke rol in zal hebben gespeeld.

    Overigens vraag ik me wel af wat de relevantie is van het feit dat hij van Apple kwam? Alsof webOS eigenlijk aan Apple kan worden toegeschreven?

   2. webOSfanatic -

    Is ook heel sterk 😉

    Niet Rubinstein is de ontwikkelaar van webOS, maar Mattias Duarte!
    Hier wordt doodleuk de suggestie gewekt dat Apple verantwoordelijk is voor al het innovatieve wat de markt betreedt. Kom op zeg. De laatste innovatie van Apple was multitouch van 5 jaar geleden. Ja, 5 jaar en sindsdien staan ze stil en teren op hun ijzersterke marketing en de mindshare die ze hiermee hebben opgebouwd. Een handheld met een aanraakscherm vol icoontjes waarvan het systeem niet eens kan multitasken is ook zo jaren '90. (zie PalmOS)

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters