CEO Samsung: wij stappen 'nooit' in WebOS

De CEO van Samsung, Choi Gee Sung, heeft gezegd dat zijn bedrijf ‘nooit’ in WebOS zal stappen. Geruchten hierover circuleerden al dagen.

Samsung WebOS

Choi’s hartgrondige ontkenning gaf hij tijdens een presentatie van de nieuwe Bada-toestellen van de fabrikant op de IFA-beurs in Berlijn. Hij vertelde aan verslaggevers dat Samsung volstrekt niet van plan is om de afgestoten WebOS-divisie van HP te kopen, die het besturingssysteem en de daarbij behorende hardware plotseling aan de kant heeft gezet.

In plaats daarvan zet Samsung zijn kaarten op het zelfontwikkelde OS Bada, dat nu wordt verscheept met de nieuwe lichting Wave-toestellen. Samsung werkt achter de schermen harder aan Bada dan veel mensen denken, vertelde Choi de verslaggevers.

Daarmee lijkt WebOS dieper in de put te zitten dan ooit, want een overname door Samsung leek nu juist een ideale oplossing voor zowel het OS als voor Samsung. Na de overname van Motorola door Google moet Samsung niet meer bijna al zijn kaarten zetten op Android, vindt zelfs de Zuid-Koreaanse regering. Stel je voor dat Google uiteindelijk toch dit OS uitsluitend voor Motorola bestemt, dan zit Samsung ineens met bijna lege handen. WebOS is een door reviewers alom bejubeld OS, dat is ontwikkeld door een ex-werknemer van Apple. Maar sinds HP dit OS samen met Palm kocht en vervolgens enkele weken geleden aan de kant schoof, ziet de toekomst er donker uit voor dit mobiele besturingssysteem.

Bron: Bloomberg

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters