CEO Sony Ericsson: “We willen nummer één Android-maker worden”

Sony Ericsson CEO Bert Nordberg heeft laten weten dat het bedrijf graag nummer één wil worden in Android-verkopen. Het bedrijf zou al goed op weg zijn volgens de CEO.

Sony Ericsson logo blauw flow

Sony Ericsson is lekker bezig met haar comeback, maar daarmee gaan wel wat sterallures gepaard. De CEO van het bedrijf, Bert Nordberg, zei gisteren tijdens een briefing in Beijing dat het bedrijf haar zinnen zet op een leidende positie op Android-vlak. Nordberg zegt nog maar 6% marktaandeel van die positie verwijderd te zijn, hoewel hij niet losliet wanneer de positie daadwerkelijk behaald moet zijn. Ook wilde hij niet vertellen wie de te kloppen producent is, die momenteel over 23% marktaandeel bezit.

Sony Ericsson doet het op het moment inderdaad redelijk goed met haar X10 serie, maar binnenkort opboksen tegen Android-gigant HTC of bedrijven als Samsung of Motorola lijkt ondanks de 17% Android-marktaandeel die het bedrijf nu heeft wat enthousiast.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. henk janse -

  ik heb zelf ook een x10 en idd ik baal als een stekker dat ik tegenwoordig in een benchmark links en rechts voorbij gestreefd word door diverse andere smartphones, als de update voor 2.2. niet een beetje rap komt koop ik wel de nieuwe desire hd, er zit een verschil tussen woorden en daden, ik moet t eerst nog zien.

 2. bruinend71 -

  Laat ze dan in godsnaam de updates eens sneller laten komen!! Zit je dan met je X10 met 1.6….serieus aan het overwegen een HTC te kopen, en ik denk dat meer mensen daar zo over denken! Daar ga je dan met je marktaandeel!

 3. yeahli -

  Nou dan mogen ze dat updaten ervan ook wel eens serieus nemen.. Ik snap er nog steeds geen hol van waarom ze de x10 nog steeds niet naar 2.1 hebben gedaan naast het feit dat 2.2 er ook wel aan zou mogen komen..

  1. ginz -

   Ik begrijp dat de consument het niet begrijpt. Maar, als je er meer van begrijp, begrijp je het wel. Als je begrijp wat is bedoel?

   Niet dat het goed keur, maar ik begrijp het wel. Zo makkelijk als de consument denk dat het is, is het dus niet.

   1. Dominick -

    Die roepen we uit tot één van de meest filiosofische reacties van het jaar, als je begrijpt wat ik bedoel 😉

    Verder helemaal mee eens trouwens, hoewel ik vergeleken met jou ook geen idee heb waar het over gaat.

   2. Dominick -

    Dat valt ook tegen. Weet je nog hoe lang HTC nodig had voor de Hero-update? En voorlopig hebben Samsung en LG ook nog weinig geüpdatet. Het is uiteraard een kwestie van prioriteiten stellen en de mate van aanpassing die je hanteert, maar het is niet zo simpel als de nieuwe build van Google krijgen, je eigen skin een beetje tweaken en knallen maar 😉

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters