CEO Vodafone Nederland ontkent aantijgingen SP

De CEO van Vodafone Nederland heeft in een blog uitgebreid gereageerd op de beschuldigingen van de SP dat zij gegevens zou hebben doorgespeeld aan de Engelse inlichtingendienst. Het blog van CEO Rob Shuter gaat verder in op het privacy-debat dat vandaag plaats zal vinden in de tweede kamers en het incident met de geblokkeerde telefoon van minister Plasterk.

In het blog schrijft Shuter dat Vodafone Nederland wel gegevens uitwisselt met de Nederlandse inlichtingendiensten. Hij legt uit dat alle Nederlandse telecomproviders verplicht zijn om informatie over hun klanten te delen met de lokale inlichtingendiensten en dat het vervolgens niet duidelijk is voor de providers wat er met die gegevens gebeurt. Mogelijk delen de Nederlandse inlichtingendiensten hun gegevens met hun buitenlandse collega’s maar Shuter zegt dat Vodafone dit zelf absoluut niet doet.

Ook gaat Shuter in op de actie van RTL Nieuws eerder deze maand waarin het journaal de telefoon van minister Plasterk wist te blokkeren. Het Vodafone-nummer van Plasterk kon worden geblokkeerd door één simpele handeling. Shuter laat weten dat Vodafone het proces binnen 15 minuten aangepast had.

Vandaag vindt het debat over cyberveiligheid en privacybescherming plaats in de Tweede Kamer. De SP heeft Vodafone beschuldigd van het uitwisselen van informatie met buitenlandse inlichtingendiensten en roept overheden, bedrijven en burgers op om hun Vodafone contracten op te zeggen.

CEO Vodafone Nederland ontkent aantijgingen SP rob 1 6 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters