CEO Vodafone Nederland ontkent aantijgingen SP

De CEO van Vodafone Nederland heeft in een blog uitgebreid gereageerd op de beschuldigingen van de SP dat zij gegevens zou hebben doorgespeeld aan de Engelse inlichtingendienst. Het blog van CEO Rob Shuter gaat verder in op het privacy-debat dat vandaag plaats zal vinden in de tweede kamers en het incident met de geblokkeerde telefoon van minister Plasterk.

In het blog schrijft Shuter dat Vodafone Nederland wel gegevens uitwisselt met de Nederlandse inlichtingendiensten. Hij legt uit dat alle Nederlandse telecomproviders verplicht zijn om informatie over hun klanten te delen met de lokale inlichtingendiensten en dat het vervolgens niet duidelijk is voor de providers wat er met die gegevens gebeurt. Mogelijk delen de Nederlandse inlichtingendiensten hun gegevens met hun buitenlandse collega’s maar Shuter zegt dat Vodafone dit zelf absoluut niet doet.

Ook gaat Shuter in op de actie van RTL Nieuws eerder deze maand waarin het journaal de telefoon van minister Plasterk wist te blokkeren. Het Vodafone-nummer van Plasterk kon worden geblokkeerd door één simpele handeling. Shuter laat weten dat Vodafone het proces binnen 15 minuten aangepast had.

Vandaag vindt het debat over cyberveiligheid en privacybescherming plaats in de Tweede Kamer. De SP heeft Vodafone beschuldigd van het uitwisselen van informatie met buitenlandse inlichtingendiensten en roept overheden, bedrijven en burgers op om hun Vodafone contracten op te zeggen.

CEO Vodafone Nederland ontkent aantijgingen SP rob 1 6 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters