CEO's RIM treden af, nieuwe CEO Heins brengt BB10 versneld op de markt

BlackBerryproducent RIM heeft vannacht aangekondigd dat beide CEO’s van het bedrijf, Mike Lazaridis en Jim Balsillie, aftreden en worden gedegradeerd naar non-operationele posten binnen het bedrijf. Huidig COO (chief operations officer) Thorsten Heins neemt de teugels over.

RIM logo

Heins, de nieuwe CEO en president van RIM, heeft tijdens de presentatie van dit nieuws gezegd dat hij zich gaat concentreren om nieuwe producten zo snel mogelijk op de markt te brengen. Hij doelt op het PlayBook 2.0 OS, het nieuwe BB10 platform en nieuwe BlackBerrytoestellen.

Ook meldde Heins dat RIM openstaat voor het licenseren van het BB10 OS aan andere fabrikanten. Omgekeerd ziet hij er niets in om iets te gaan doen met de concurrerende besturingssystemen Android en Windows Phone. Hij meldde zelfs dat producenten van Androidtelefoons het moeilijk hebben op de markt.

Heins meldde dat het bedrijf inmiddels druk bezig is om een nieuwe marketingdirecteur aan te stellen, die in staat is om de producten van het kwijnende bedrijf weer onder de aandacht van de consumenten te brengen. RIM is de afgelopen tijd flink onder druk komen te staan door sterk afvlakkende verkoopcijfers en dalende beurskoersen, en het zag er zelfs een tijdlang naar uit dat het Canadese bedrijf een prooi voor een overname zou worden. Over dat laatste heeft Heins zich niet uitgelaten.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. v-power -

      Ik geloof ook niet de belofte. Nieuwe CEO brengt BB10 versneld op de markt. Alsof de oude CEO's het voor lol vertraagt of nog op het juiste moment zou wachten. Versneld op de markt brengen zou in dit geval of -niet af- betekenen en problemen geven of hij gaat zijn belofte niet kunnen nakomen, maar is intussen wel lekker CEO geworden met loze beloftes.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters