CEO's RIM treden af, nieuwe CEO Heins brengt BB10 versneld op de markt

BlackBerryproducent RIM heeft vannacht aangekondigd dat beide CEO’s van het bedrijf, Mike Lazaridis en Jim Balsillie, aftreden en worden gedegradeerd naar non-operationele posten binnen het bedrijf. Huidig COO (chief operations officer) Thorsten Heins neemt de teugels over.

RIM logo

Heins, de nieuwe CEO en president van RIM, heeft tijdens de presentatie van dit nieuws gezegd dat hij zich gaat concentreren om nieuwe producten zo snel mogelijk op de markt te brengen. Hij doelt op het PlayBook 2.0 OS, het nieuwe BB10 platform en nieuwe BlackBerrytoestellen.

Ook meldde Heins dat RIM openstaat voor het licenseren van het BB10 OS aan andere fabrikanten. Omgekeerd ziet hij er niets in om iets te gaan doen met de concurrerende besturingssystemen Android en Windows Phone. Hij meldde zelfs dat producenten van Androidtelefoons het moeilijk hebben op de markt.

Heins meldde dat het bedrijf inmiddels druk bezig is om een nieuwe marketingdirecteur aan te stellen, die in staat is om de producten van het kwijnende bedrijf weer onder de aandacht van de consumenten te brengen. RIM is de afgelopen tijd flink onder druk komen te staan door sterk afvlakkende verkoopcijfers en dalende beurskoersen, en het zag er zelfs een tijdlang naar uit dat het Canadese bedrijf een prooi voor een overname zou worden. Over dat laatste heeft Heins zich niet uitgelaten.

Bron: WM Poweruser

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters