Changelog Windows Mobile 6.5.3 wordt vrijgegeven

Een redacteur van ZDnet met goede bronnen binnen Microsoft heeft haar handen weten te leggen op het changelog van Windows Mobile 6.5.3. Uit het changelog komt naar voren dat de nieuwe update capacitive-touchscreen ondersteunt en een opzetje geeft voor multitouch.

Windows Mobile 6.5.3

Mary Jo Foley is een bekende redacteur van de website ZDnet die uitsluitend nieuws van Microsoft verslaat. De dame in kwestie heeft uitstekende bronnen binnen de producent en eens in de zoveel tijd mag ze een boekje open doen over interne zaken binnen de gigant. Inmiddels heeft Foley haar handen weten te leggen op het changelog van Windows Mobile 6.5.3. Dit OS is inmiddels al breed bekend maar werd gisteren pas officieel met de introductie van de Sony Ericsson Aspen. Uit het changelog van Foley blijkt dat de nieuwe update voor Windows Mobile ondersteuning bied voor capacitive-touchscreen zoals we die ook in de iPhone kennen. Daarnaast zou de eerste basis gelegd zijn voor multitouch support die naar verwachting met Windows Mobile 7 echt op de markt zal gaan komen.

Verder komt uit de lijst naar voren dat Microsoft meerdere wijzigingen heeft doorgevoerd aan het UI om zo een stylus overbodig te maken. Ook is navigatie wat helderder geworden en moet alles sneller opstarten en beter werken. Ook kunnen mensen nu met de icons van het startscherm slepen zonder dat ze het ingedrukt hoeven houden om het überhaupt te kunnen wijzigen. De softwareontwikkelaar heeft ook nog een paar wijzigingen in de browser aangebracht. Pagina’s zouden sneller laden en daarnaast gebruikt IE Mobile nu minder geheugen. Ook het inzoomen en het omdraaien van het toestel waarmee het scherm omgegooid wordt zou nu beter moeten gaan. Tot slot weet Microsoft te melden dat er een paar bugs verholpen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dave -

    Nou, wat je zegt Harm … ik heb gisteren de HTC HD 2 gekocht en heb spijt als haren op mijn hoofd zeg … er valt niet mee te tikken … heb ondertussen wel de rom update uitgevoerd (naar 1.66.etc) maar dat is nog geen WM 6.5.3 … wel ergens een engelse build gevonden maar die kan niet geinstalleerd worden … zucht … heb bundel met 1000 smsjes per maand maar daar ga ik op deze manier nog in geen 100 jaar aan kome 😉

    Weet iemand hoe ik naar WM6.5.3 kan want er schijnen mensen te zijn die daar al netjes mee werken.

    Groetjes,

    Dave

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters