ChevronWP7 stopt met het aanbieden van unlock tokens – Update

De jailbreaktool voor Windows Phone 7 heeft inmiddels 10.000 unlock-tokens verkocht voor Windows Phone-smartphones. De tool zal voorlopig geen nieuwe tokens meer aanbieden waardoor het unlocken van een Windows Phone-smartphone een stuk lastiger uit te voeren zal zijn.

In de onderstaande tweet laten de mensen achter ChevronWP7 weten dat ze geen nieuwe tokens meer beschikbaar zullen stellen. Vanaf het begin was het duidelijk dat Microsoft de organisatie 10.000 unlock tokens beschikbaar heeft gesteld om zo developers op gang te helpen. Inmiddels zijn alle tokens uitverkocht en is momenteel nog de enige manier om je telefoon te jailbreaken de developer unlock van Microsoft à 99 dollar. Smartphones van Samsung kunnen nog wel via een andere app vrijgegeven worden.

Microsoft heeft naar verluidt maar 10.000 tokens vrijgegeven omdat het bedrijf piraterij wil tegen gaan. Het iOS en de iPhone van Apple is onder andere groot geworden dankzij de jailbreakcommunity. Desondanks is piraterij een groot probleem op het iOS doordat veel toestellen gejailbreaked zijn en illegale apps draaien. Tot voor kort was het bij Windows Phone ook mogelijk om bijvoorbeeld de Nokia Drive-applicatie te draaien op een Samsung, HTC of LG-smartphone.

Update op 21/2012 om 16:20 uur:

De situatie lijkt toch iets anders te zijn dan eerder aangenomen. Uit een blogpost van het team achter ChevronWP7 blijkt dat het team zelf nog de beslissing moet nemen of het door wil gaan met haar diensten. Ze hadden 10.000 tokens bij Microsoft ingekocht en deze zijn inmiddels op. Ze hebben nog niet aan Microsoft om meer tokens gevraagd omdat ze zelf nog twijfelen of ze door willen gaan met het project. Volgens de leden zal Microsoft naar verluid positief reageren als ze om meer tokens vragen voor hun services. Hierdoor is de kans groot dat ChevronWP7 alsnog door zal gaan, mits de leden er nog trek in hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ginz -

    En de LG Optimus 7 toestellen kan je vanuit een geheim menu unlocken….

    [url=http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=974874]Uitleg op XDA[/url]

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters