Nieuwe hype: Schreeuw kippen vooruit in Chicken Scream

In de lijn van Flappy Bird, Jetpack Joyride en Super Mario Run is er een nieuw “runner” spel verschenen in de App Store en Google Play winkel. In plaats van Flappy, een mannetje met een jetpack of Mario, is het nu een kip die moet rennen voor zijn leven. In het spel Chicken scream is de besturing echter net iets anders dan normaal.

Chicken ScreamBesturing Chicken Scream via geluiden

Net zoals bij de meeste spellen in deze categorie beweegt de kip zich van links naar rechts en is de enige andere mogelijke actie het ontwijken van obstakels door te springen. In eerdere spellen werd de hoofdpersoon of vanzelf vooruit bewogen, of gebeurde dit door de vinger op het display te houden. Bij Chicken Scream wordt de kip bestuurd door middel van audio. Het spel geeft aan dat de kip begint te lopen wanneer er in de microfoon wordt gesproken of gezongen. Om meneer kip te laten springen moet iets meer moeite worden gedaan  en zal de spelen moeten schreeuwen. Afgezien van deze afwijkende besturingsmethode houdt Chicken Scream zich verder braaf aan de bekende formule.

Score gebaseerd op gelukte sprongen

In het spel worden verschillende levels gepresenteerd, welke overwonnen moeten worden. Tijdens het spelen wordt bijgehouden hoe vaak er succesvol is gesprongen. Om de speler te motiveren kan deze score vergelijken worden met scores van spelers wereldwijd.

Wanneer speel je Chicken Scream?

Wat de makers precies in gedachten hadden bij het spelen met de kip is raadselachtig. Het is niet echt het ideale spel om bijvoorbeeld in de trein te spelen wanneer je je verveelt. Ook lijkt het niet waarschijnlijk dat mensen helemaal alleen tegen hun telefoon willen gillen. Misschien is het wel de bedoeling om Chicken Scream samen met vrienden te spelen en in koor te schreeuwen.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters