China sluit fake-Apple Stores

China heeft twee van vijf nep-Apple Stores in een stad in zuidwest-China gesloten. Niet omdat ze nep zijn, maar omdat ze de vereiste vergunningen niet hadden om een winkel te voeren.

fake Apple Store China

Dat in China allerlei elektronica wordt nagemaakt was al langer bekend. Er bestaan bedrieglijk echte nep-iPhones, bijvoorbeeld. Maar dat er twee complete Apple Stores zijn nagemaakt is toch wel weer een mijlpaal. De winkels deden ook alsof ze deel uitmaakten van het Apple-concern, tot woede van hun klanten die daar later pas achter kwamen.

De spullen die de winkels verkochten waren wel echte Apple-computers en iPhones, voor zover bekend. De winkels in de stad Kunming noemden zich ook Apple Store. Alleen: een Amerikaanse bezoeker rook onraad. De verf bladderde nogal, de inrichting was nét niet strak genoeg en het klopte gewoon niet. En zo kwamen klanten erachter dat de winkels niets met Apple te maken hadden.

Ze lichtten de media in, en daardoor kwamen de winkels ook bij de lokale autoriteiten onder de aandacht. Die kwamen er achter dat de winkels niet over de vereiste vergunningen beschikten en sloten ze.

Dat is overigens slechts bij twee van de vijf nep-Apple Stores gebeurd. Een woordvoerder van de stad Kunming lede uit dat ”China grote stappen heeft gezet om het intellectuele eigendom te beschermen, en de winkels verkochten geen nepproducten.” De autoriteiten zoeken nu uit in hoeverre het design van een Apple Store onder de copyrightregels valt.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters