China sluit fake-Apple Stores

China heeft twee van vijf nep-Apple Stores in een stad in zuidwest-China gesloten. Niet omdat ze nep zijn, maar omdat ze de vereiste vergunningen niet hadden om een winkel te voeren.

fake Apple Store China

Dat in China allerlei elektronica wordt nagemaakt was al langer bekend. Er bestaan bedrieglijk echte nep-iPhones, bijvoorbeeld. Maar dat er twee complete Apple Stores zijn nagemaakt is toch wel weer een mijlpaal. De winkels deden ook alsof ze deel uitmaakten van het Apple-concern, tot woede van hun klanten die daar later pas achter kwamen.

De spullen die de winkels verkochten waren wel echte Apple-computers en iPhones, voor zover bekend. De winkels in de stad Kunming noemden zich ook Apple Store. Alleen: een Amerikaanse bezoeker rook onraad. De verf bladderde nogal, de inrichting was nét niet strak genoeg en het klopte gewoon niet. En zo kwamen klanten erachter dat de winkels niets met Apple te maken hadden.

Ze lichtten de media in, en daardoor kwamen de winkels ook bij de lokale autoriteiten onder de aandacht. Die kwamen er achter dat de winkels niet over de vereiste vergunningen beschikten en sloten ze.

Dat is overigens slechts bij twee van de vijf nep-Apple Stores gebeurd. Een woordvoerder van de stad Kunming lede uit dat ”China grote stappen heeft gezet om het intellectuele eigendom te beschermen, en de winkels verkochten geen nepproducten.” De autoriteiten zoeken nu uit in hoeverre het design van een Apple Store onder de copyrightregels valt.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters