Chinese Android-telefoon toont unieke cartoon-interface

Ook de Chinezen hebben plannen met Android. Wie verwacht dat daar alleen kloons van bestaande telefoons uitkomen, heeft het mis. De Access CPhone is een toestel met een unieke interface. Deze op Android 1.5 gebaseerde telefoon heeft een interface die uit een tekenfilm afkomstig lijkt te zijn.

Access CPhoneOok in China lijkt Android in opkomst. Het open source besturingssysteem is zeer geschikt om betaalbare telefoons te lanceren in minder welvarende landen. De Access CPhone is een opzienbarende telefoon en dat komt niet alleen doordat het een van de weinige Chinese Android-telefoons is. Het toestel toont een interface die wat anders is dan dat we gewend zijn. De op Flash gebaseerde interface ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een tekenfilm komt. Er zijn al een aantal grafische schillen voor Android verschenen. HTC was de eerste met Sense. Ook Sony Ericsson en Motorola hebben aangekondigd dat ze hun eigen grafische schil op hun nog te verschijnen Android-toestellen zetten. Het is duidelijk dat veel fabrikanten zich proberen te onderscheiden op de sterk in opkomst zijnde Android-telefoonmarkt. Access geeft op een wel heel eigenzinnige manier invulling aan dit idee.

Er zijn verder nog maar weinig specificaties bekend van de CPhone. Wel is bekend dat de telefoon op Android 1.5 zal draaien en een schermdiagonaal van 3,5″ bezit. Inwoners van China kunnen televisie kijken op het toestel met het Chinese equivalent van DVB: CMMB TV. Wanneer we de Android-smartphone in China kunnen verwachten is niet bekendgemaakt. Ook de prijs is nog onbekend. De CPhone zal in China moeten concurreren met de populaire Ophone, en de nog te verschijnen Chinese iPhone. China Telecom zal waarschijnlijk de telecomprovider zijn die de telefoon uit mag brengen.

Access CPhone 1

 

Access CPhone 2

 

Access CPhone 3

 

Access CPhone 4

 

Access CPhone 5

 

Access CPhone

 

Bron: Cloned In China

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters