Chinese Android-telefoon toont unieke cartoon-interface

Ook de Chinezen hebben plannen met Android. Wie verwacht dat daar alleen kloons van bestaande telefoons uitkomen, heeft het mis. De Access CPhone is een toestel met een unieke interface. Deze op Android 1.5 gebaseerde telefoon heeft een interface die uit een tekenfilm afkomstig lijkt te zijn.

Access CPhoneOok in China lijkt Android in opkomst. Het open source besturingssysteem is zeer geschikt om betaalbare telefoons te lanceren in minder welvarende landen. De Access CPhone is een opzienbarende telefoon en dat komt niet alleen doordat het een van de weinige Chinese Android-telefoons is. Het toestel toont een interface die wat anders is dan dat we gewend zijn. De op Flash gebaseerde interface ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een tekenfilm komt. Er zijn al een aantal grafische schillen voor Android verschenen. HTC was de eerste met Sense. Ook Sony Ericsson en Motorola hebben aangekondigd dat ze hun eigen grafische schil op hun nog te verschijnen Android-toestellen zetten. Het is duidelijk dat veel fabrikanten zich proberen te onderscheiden op de sterk in opkomst zijnde Android-telefoonmarkt. Access geeft op een wel heel eigenzinnige manier invulling aan dit idee.

Er zijn verder nog maar weinig specificaties bekend van de CPhone. Wel is bekend dat de telefoon op Android 1.5 zal draaien en een schermdiagonaal van 3,5″ bezit. Inwoners van China kunnen televisie kijken op het toestel met het Chinese equivalent van DVB: CMMB TV. Wanneer we de Android-smartphone in China kunnen verwachten is niet bekendgemaakt. Ook de prijs is nog onbekend. De CPhone zal in China moeten concurreren met de populaire Ophone, en de nog te verschijnen Chinese iPhone. China Telecom zal waarschijnlijk de telecomprovider zijn die de telefoon uit mag brengen.

Access CPhone 1

 

Access CPhone 2

 

Access CPhone 3

 

Access CPhone 4

 

Access CPhone 5

 

Access CPhone

 

Bron: Cloned In China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rod -

    Misschien dat je na gewenning wel helemaal niets anders meer wil 😉 Het ziet er inderdaad rommelig uit, maar het overzicht is nog wel te behouden. Maargoed, je moet er maar net van houden. Ik zie mezelf hier ook nog niet mee lopen.

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Waze verkeersapp

Waze begeleidt je nu ook in het Nederlands en Vlaams soepel door het verkeer lees verder

Fidget spinners

Dit zijn de vijf beste Fidget Spinner apps en games lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters