Chinese Android-telefoon toont unieke cartoon-interface

Ook de Chinezen hebben plannen met Android. Wie verwacht dat daar alleen kloons van bestaande telefoons uitkomen, heeft het mis. De Access CPhone is een toestel met een unieke interface. Deze op Android 1.5 gebaseerde telefoon heeft een interface die uit een tekenfilm afkomstig lijkt te zijn.

Access CPhoneOok in China lijkt Android in opkomst. Het open source besturingssysteem is zeer geschikt om betaalbare telefoons te lanceren in minder welvarende landen. De Access CPhone is een opzienbarende telefoon en dat komt niet alleen doordat het een van de weinige Chinese Android-telefoons is. Het toestel toont een interface die wat anders is dan dat we gewend zijn. De op Flash gebaseerde interface ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een tekenfilm komt. Er zijn al een aantal grafische schillen voor Android verschenen. HTC was de eerste met Sense. Ook Sony Ericsson en Motorola hebben aangekondigd dat ze hun eigen grafische schil op hun nog te verschijnen Android-toestellen zetten. Het is duidelijk dat veel fabrikanten zich proberen te onderscheiden op de sterk in opkomst zijnde Android-telefoonmarkt. Access geeft op een wel heel eigenzinnige manier invulling aan dit idee.

Er zijn verder nog maar weinig specificaties bekend van de CPhone. Wel is bekend dat de telefoon op Android 1.5 zal draaien en een schermdiagonaal van 3,5″ bezit. Inwoners van China kunnen televisie kijken op het toestel met het Chinese equivalent van DVB: CMMB TV. Wanneer we de Android-smartphone in China kunnen verwachten is niet bekendgemaakt. Ook de prijs is nog onbekend. De CPhone zal in China moeten concurreren met de populaire Ophone, en de nog te verschijnen Chinese iPhone. China Telecom zal waarschijnlijk de telecomprovider zijn die de telefoon uit mag brengen.

Access CPhone 1

 

Access CPhone 2

 

Access CPhone 3

 

Access CPhone 4

 

Access CPhone 5

 

Access CPhone

 

Bron: Cloned In China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rod -

    Misschien dat je na gewenning wel helemaal niets anders meer wil 😉 Het ziet er inderdaad rommelig uit, maar het overzicht is nog wel te behouden. Maargoed, je moet er maar net van houden. Ik zie mezelf hier ook nog niet mee lopen.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters