Chinese fabrieksmedewerkers van Nokia protesteren tegen Microsoft-overname

Honderden fabrieksarbeiders van Nokia zijn aan het protesteren buiten een Nokia-fabriek in het zuiden van China. De Chinese werknemers beweren dat hun arbeidsomstandigheden en hun salaris er op achteruit gaan als de overname door gaat.

De protesten vinden plaats bij de hekken van de Nokia-fabriek in Dongguan. De fabrieksarbeiders zouden gedwongen worden om nieuwe contracten te tekenen met lagere salarissen en slechtere werkomstandigheden als gevolg. Het gaat om enkele honderden van de medewerkers van de fabriek waar in totaal 5000 man werkt.

De lokale politie houdt met een groep van 30 man de protesten in de gaten. Eerder deze week werden vier protestanten hardhandig gearresteerd door de Chinese oproerpolitie.

De Finse fabrikant laat in een reactie aan Reuters weten in gesprek te zijn met de protesterende werknemers. De werknemers zelf ontkennen dit op hun beurt. Reuters schrijft verder dat zij van bronnen in de industrie heeft vernomen dat aantijgingen van de arbeiders onjuist zijn. Nokia wilde niet reageren op de beschuldigingen van haar medewerkers.

Chinese fabrieksmedewerkers van Nokia protesteren tegen Microsoft-overname nokia factory workers protest against microsoft deal 1 

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters