Chinese fabrikant Zopo opent winkel in Nederland

Het Chinese Zopo heeft vandaag zijn eerste winkel in Nederland geopend en daarmee ook officieel zijn distributienetwerk in de Benelux gestart.

Zopo winkel opening

Het is opmerkelijk dat de fabrikant dat heeft gedaan: van de vele opkomende Chinese smartphonefabrikanten heeft er nog nooit een een officiële winkel geopend in Nederland. Telefoons van andere Chinese fabrikanten als Xiaomi, iOcean en Jiayu worden wel in Nederland ingevoerd door sommige webshops of consumenten, maar zijn niet officieel verkrijgbaar. Overigens is Zopo Benelux, de houder van de shop, een apart bedrijf dat exclusieve invoerrechten voor Zopo-smartphones in Nederland heeft. De garantie wordt geboden door Zopo Benelux en is dus niet beschikbaar voor toestellen die via de grijze import het land binnengekomen zijn. Zopo Benelux biedt een garantie van 2 jaar op zijn toestellen.

Volgens het bedrijf zijn de webwinkel en de winkel in Rotterdam een eerste stap. Als de shop in Rotterdam goed loopt zal het bedrijf evalueren of ook andere winkels in Nederland tot de mogelijkheden behoren en daarnaast is Zopo Benelux ook van plan toestellen via derde partijen te verkopen in ons land.

Het assortiment van Zopo bestaat vooral uit goedkope smartphones met heel redelijke specificaties, gebaseerd op chipsets van MediaTek. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld met de ZP980 Scorpio een smartphone met een quadcoreprocessor en een 5″ Full HD-scherm voor €228 in de aanbieding en heeft het met de ZP998 Next een van de eerste smartphones met een octacoreprocessor.

Zopo winkel opening 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ZOPO BeNeLux -

  Beste Ger,

  Het klopt inderdaad dat de EU wetgeving een garantie termijn hanteert van 2 jaar. Dit staat ook in onze algemene voorwaarden. De misverstand van 1 jaar is wellicht onstaan door miscommunicatie.
  Het moederbedrijf ZOPO China hanteert namelijk wel een garantie periode van 1 jaar.
  Wij, ZOPO BENELUX, hanteren dus de wettelijke 2 jaar aan.

  Dominick, nog bedankt voor je gezellige aanwezigheid vandaag!

  1. Dominick -

   Ah, check! Ik heb het aangepast. Overigens had ik hem van jullie NL'se website geplukt (pagina 'over ons'), dus ik denk dat daar dan een foutje ingeslopen is.

   Graag gedaan en jullie ook bedankt!

 2. ger adriaans -

  Europese wetgeving bepaald dat de minimale garantietermijn van dit soort produkten tenminste 2 jaar is, gerekend vanaf de datum van aankoop van het toestel. Geldt voor de gehele EU.

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters