Chinese fabrikant Zopo opent winkel in Nederland

Het Chinese Zopo heeft vandaag zijn eerste winkel in Nederland geopend en daarmee ook officieel zijn distributienetwerk in de Benelux gestart.

Zopo winkel opening

Het is opmerkelijk dat de fabrikant dat heeft gedaan: van de vele opkomende Chinese smartphonefabrikanten heeft er nog nooit een een officiële winkel geopend in Nederland. Telefoons van andere Chinese fabrikanten als Xiaomi, iOcean en Jiayu worden wel in Nederland ingevoerd door sommige webshops of consumenten, maar zijn niet officieel verkrijgbaar. Overigens is Zopo Benelux, de houder van de shop, een apart bedrijf dat exclusieve invoerrechten voor Zopo-smartphones in Nederland heeft. De garantie wordt geboden door Zopo Benelux en is dus niet beschikbaar voor toestellen die via de grijze import het land binnengekomen zijn. Zopo Benelux biedt een garantie van 2 jaar op zijn toestellen.

Volgens het bedrijf zijn de webwinkel en de winkel in Rotterdam een eerste stap. Als de shop in Rotterdam goed loopt zal het bedrijf evalueren of ook andere winkels in Nederland tot de mogelijkheden behoren en daarnaast is Zopo Benelux ook van plan toestellen via derde partijen te verkopen in ons land.

Het assortiment van Zopo bestaat vooral uit goedkope smartphones met heel redelijke specificaties, gebaseerd op chipsets van MediaTek. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld met de ZP980 Scorpio een smartphone met een quadcoreprocessor en een 5″ Full HD-scherm voor €228 in de aanbieding en heeft het met de ZP998 Next een van de eerste smartphones met een octacoreprocessor.

Zopo winkel opening 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters