Chinese fabrikant Zopo opent winkel in Nederland

Het Chinese Zopo heeft vandaag zijn eerste winkel in Nederland geopend en daarmee ook officieel zijn distributienetwerk in de Benelux gestart.

Zopo winkel opening

Het is opmerkelijk dat de fabrikant dat heeft gedaan: van de vele opkomende Chinese smartphonefabrikanten heeft er nog nooit een een officiële winkel geopend in Nederland. Telefoons van andere Chinese fabrikanten als Xiaomi, iOcean en Jiayu worden wel in Nederland ingevoerd door sommige webshops of consumenten, maar zijn niet officieel verkrijgbaar. Overigens is Zopo Benelux, de houder van de shop, een apart bedrijf dat exclusieve invoerrechten voor Zopo-smartphones in Nederland heeft. De garantie wordt geboden door Zopo Benelux en is dus niet beschikbaar voor toestellen die via de grijze import het land binnengekomen zijn. Zopo Benelux biedt een garantie van 2 jaar op zijn toestellen.

Volgens het bedrijf zijn de webwinkel en de winkel in Rotterdam een eerste stap. Als de shop in Rotterdam goed loopt zal het bedrijf evalueren of ook andere winkels in Nederland tot de mogelijkheden behoren en daarnaast is Zopo Benelux ook van plan toestellen via derde partijen te verkopen in ons land.

Het assortiment van Zopo bestaat vooral uit goedkope smartphones met heel redelijke specificaties, gebaseerd op chipsets van MediaTek. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld met de ZP980 Scorpio een smartphone met een quadcoreprocessor en een 5″ Full HD-scherm voor €228 in de aanbieding en heeft het met de ZP998 Next een van de eerste smartphones met een octacoreprocessor.

Zopo winkel opening 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters