Chinese overheid niet van plan de iPad te verbieden

De Chinese monitorfabrikant mag dan de rechter aan zijn kant hebben in zijn strijd tegen de iPad van Apple, de Chinese overheid denkt er kennelijk anders over. Het geëiste im- en exportverbod komt er eenvoudig niet. Het landsbelang is er niet mee gediend, of Proview nou gelijk heeft of niet.

Apple iPad_2

Foxconn en enkele andere grote fabrikanten maken de iPad in China, in reusachtige fabrieken waar honderdduizenden arbeiders werken. Al die werkgelegenheid gaat de Chinese overheid niet op het spel zetten om een kleine fabrikant als Proview te helpen, zo blijkt uit een gesprek dat Reuters had met vertegenwoordigers van het bedrijf. Die melden dat China niet piekert over een im- en exportverbod, domweg omdat de consumenten – ook in China – helemaal weg zijn van de iPad. De consumentenbelangen wegen dus zwaarder dan de belangen van Proview.

Proview ondervond dat toen de douane werd verzocht om het im- en exportverbod te handhaven. De douaniers meldden dat ze dat eerst in Beijing moesten vragen, en waren niet van plan dat verbod zomaar uit te voeren.

Dat is een domper voor de monitorfabrikant, die aanvankelijk succes boekte met het rechterlijke verkoopverbod voor de iPad op zak. Met het vonnis in de hand werden in één Chinese stad iPads uit de winkels gehaald, ook bij Chinese webshops. Sommige winkels ontdoken het verkoopverbod door de iPad alleen nog stiekem onder de toonbank te verkopen.

Proview staat echter mogelijk niet met lege handen. Het bedrijf claimt nog altijd recht te hebben op 1,3 miljard dollar schadevergoeding. Maar Apple – dat de Chinese ruzie eigenlijk begon, door Proview als eerste aan te klagen voor gebruik van het merk iPad – vindt dat het merk iPad bij dit bedrijf hoort; het is eerlijk gekocht van een afdeling van Proview in Taiwan. De Chinese tak van ditzelfde bedrijf vindt echter dat die aankoop ongeldig is voor het Chinese vasteland.

Bron: CNET

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters