Chinese stad sticht speciaal trottoir voor smartphone-junkies

Mensen die verdiept in hun smartphone tegen van alles en iedereen aan botsen op de stoep, het is een echt probleem aan het worden. In plaats van het te verbieden, hebben de autoriteiten van de Chinese stad Chongqing iets anders bedacht. Een speciaal trottoir voor smartphone-junkies.

Chinese stad sticht speciqaal trottoir voor smartphone-junkies ohnz0gy2nu5mvuqyes35
news.cn

De helft van het trottoir is speciaal belijnd voor mensen die verdiept in hun smartphone over straat wensen te lopen, de andere helft is voor ‘gewone’ voetgangers. Zo hoeven de smartphone-junkies niet te botsen, is de gedachte. Onder hun smartphone zien ze af en toe vanuit hun ooghoeken een pijl op straat, zodat ze de juiste richting blijven volgen.

Chongqing mag dan de eerste stad zijn met zo’n speciale smartphonestoep, het probleem is wereldwijd en ook in Engeland hebben autoriteiten al wat bedacht, maar dan voor mensen die tegen lantaarnpalen aan liepen. De lichtmasten werden voorzien van een rubberachtige laag, zodat deze lieden zichzelf niet zouden bezeren. En dat gebeurde al in 2008, de straat met die speciale lantaarnpalen werd ‘safe text street’ genoemd. Want toen werd er nog vooral ge-sms’t op een mobieltje.

Er raken meer mensen gewond dan je zou denken, omdat ze naar hun telefoon kijken terwijl ze zich voortbewegen. Een universiteit onderzocht onlangs dat er per kilometer gemeten meer slachtoffers vallen terwijl ze lopend met hun telefoon ergens tegenaan botsen, dan er vallen bij automobilisten die tijdens het rijden iets met hun telefoon doen. Overigens is de aard van de verwondingen bij automobilisten die brokken maken omdat ze met hun telefoon prutsen, natuurlijk wel weer erger.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters