Chinese telefoonfabrikanten vormen alliantie tegen Apple en Microsoft

De grote Chinese telefoonfabrikanten ZTE en Lenovo slaan de handen ineen met andere bedrijven tegen de aanhoudende patentclaims van Microsoft en Apple tegen fabrikanten van Androidtelefoons.

ZTE Skate

Lenovo en ZTE gaan samenwerken met TCL, Coolpad en Konka. Deze bedrijven hebben een alliantie gevormd om zich tegen patentclaims te verdedigen. Door al hun eigen patenten aan de anderen ter beschikking te stellen, hopen ze te bereiken dat Apple en Microsoft ze niet durven aan te vallen met een claim.

De Chinese markt voor smartphones is enorm gegroeid het afgelopen jaar en nu al de grootste van de wereld, met 24 miljoen verkochte smartphones in alleen al het derde kwartaal van dit jaar. Daarmee gaat China de VS als belangrijkste afzetgebied voor deze telefoons voorbij. En trekt het land de aandacht van bedrijven als Apple en Microsoft, die zich al warmlopen om na bijvoorbeeld Samsung en HTC nu ook de Chinese telefoonmakers aan te pakken.

Microsoft heeft het eveneens Chinese Huawei al verzocht om royalties te betalen voor zijn patenten, en ook Nokia heeft een paar patentclaims lopen tegen telefoonfabrikanten in China. Maar Huawei en ZTE zijn niet weerloos; ze bezitten zelf patenten op het gebied van draadloze communicatie. Die als tegenclaim worden ingezet in zulke rechtszaken.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters