Chinese telefoonfabrikanten vormen alliantie tegen Apple en Microsoft

De grote Chinese telefoonfabrikanten ZTE en Lenovo slaan de handen ineen met andere bedrijven tegen de aanhoudende patentclaims van Microsoft en Apple tegen fabrikanten van Androidtelefoons.

ZTE Skate

Lenovo en ZTE gaan samenwerken met TCL, Coolpad en Konka. Deze bedrijven hebben een alliantie gevormd om zich tegen patentclaims te verdedigen. Door al hun eigen patenten aan de anderen ter beschikking te stellen, hopen ze te bereiken dat Apple en Microsoft ze niet durven aan te vallen met een claim.

De Chinese markt voor smartphones is enorm gegroeid het afgelopen jaar en nu al de grootste van de wereld, met 24 miljoen verkochte smartphones in alleen al het derde kwartaal van dit jaar. Daarmee gaat China de VS als belangrijkste afzetgebied voor deze telefoons voorbij. En trekt het land de aandacht van bedrijven als Apple en Microsoft, die zich al warmlopen om na bijvoorbeeld Samsung en HTC nu ook de Chinese telefoonmakers aan te pakken.

Microsoft heeft het eveneens Chinese Huawei al verzocht om royalties te betalen voor zijn patenten, en ook Nokia heeft een paar patentclaims lopen tegen telefoonfabrikanten in China. Maar Huawei en ZTE zijn niet weerloos; ze bezitten zelf patenten op het gebied van draadloze communicatie. Die als tegenclaim worden ingezet in zulke rechtszaken.

Bron: Digitimes

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters