Chinese tv op Android wordt bediend met handgebaren

Het bedrijf TCL uit China heeft op de CES-beurs in Las Vegas een bijzondere televisie laten zien, die met Android Froyo is uitgerust en met handgebaren wordt bediend. Net als bij de Microsoft Kinect. Het toestel is geschikt voor talloze interactieve toepassingen, behalve via internet bellen: dat mag in China niet.

TCL tv

Een afstandsbediening is bij deze televisie dus niet nodig. Met enkele lichte handgebaren kan van kanaal worden gewisseld, de televisie harder of zachter worden gezet of een film worden gestart. Maar het gaat veel verder. De slimme televisie biedt niet alleen video on demand, maar ook online winkelen, en via het thuisnetwerk kan ook allerlei elektronische apparatuur en home-elektronica worden bediend.

De technologie werd al in 2008 ontwikkeld door TCL. Nog voordat Android zijn eerste versie beleefde. Doordat nu Android Froyo op de televisie is geïnstalleerd, kunnen er ook toepassingen van andere software-ontwikkelaars op draaien. Naast het kijken naar traditionele televisiekanalen kan ook verbinding worden gemaakt met het internet, kan er een video-chat worden gestart (buiten China), kunnen er interactief spelletjes worden gespeeld en nog veel meer.

TCL meldde op de CES dat de technologie van de slimme televisie geleidelijk zal worden uitgebreid naar smartphones en andere mobiele toepassingen, zodat in het thuisnetwerk uiteindelijk allerlei multimedia-apparaten worden geïntegreerd en de televisie daar het kloppend hart van is.

Echter, in China zelf zal de technologie niet vreselijk snel van de grond komen, omdat de overheid daar zojuist Voip-toepassingen heeft verboden. Daarmee wil de Chinese regering het monopolie van de staatstelefoniebedrijven beschermen. In China zijn er maar liefst twee vergunningen nodig om dit product uit te brengen en om gebruik te kunnen maken van televisie-uitzendingen die via internet worden uitgezonden. Toch verwacht de Chinese elektronische kamer van koophandel dat het product op de markt kan worden gebracht.

Bron: tech.qq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters