Chinese webwinkel Alibaba investeert half miljard euro in Meizu

De Chinese internetgigant Alibaba neemt een minderheidsbelang in de smartphonefabrikant Meizu. Alibaba investeert omgerekend ongeveer 520 miljoen euro in de Chinese smartphonefabrikant.

Meizu-telefoon van nog geen 100 euro heeft 2GB ram mi5

Dit meldt Reuters. Met de investering wil Alibaba waarschijnlijk de concurrentie aangaan met Xiaomi, dat met goedkope telefoons een ijzersterk aandeel heeft in de Chinese telecommarkt.

Alibaba heeft een eigen besturingssysteem voor smartphones. Het is nog onbekend of de internetgigant YunOS op Meizu-smartphones wil gaan plaatsen. Met dit besturingssysteem hebben smartphonegebruikers direct toegang tot de webwinkel van Alibaba.

Meizu heeft nu een marktaandeel van ongeveer 2 procent. Het bedrijf verkocht in januari ongeveer 1,5 miljoen smartphones. Analisten plaatsen vraagtekens bij de investering, omdat Meizu na Xiaomi, Huawei, Lenovo, Apple en Samsung in eigen land maar een kleine speler is.

“Je zou kunnen zeggen dat Alibaba het geld investeert om te kijken wat er daarmee kan gebeuren. Maar dat is wel een dure investering dan, toch?”, vraagt Michael Clendenin van RedTech Advisors zich openlijk af. “Mijn zorg ligt bij het feit dat sommige grote internetbedrijven makkelijk in staat zijn om enkele honderden miljoenen dollars te investeren in een stukje hardware dat er gaaf uit ziet, maar eigenlijk een kopie is van wat Apple en Xiaomi hebben gedaan.”

Feit is wel dat steeds meer fabrikanten zich proberen te wapenen tegen het succes van Xiaomi. Het leidde waarschijnlijk tot de beslissing van Huawei om Honor in de markt te plaatsen als goedkope smartphonefabrikant. Huawei gaat zich ondertussen meer richten op het fabriceren van duurdere telefoons met een premium bouwkwaliteit. In India lanceerde Micromax al een nieuw merk, Yu, waarmee het de strijd met Xiaomi wil aangaan.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters