Chinese webwinkel Alibaba investeert half miljard euro in Meizu

De Chinese internetgigant Alibaba neemt een minderheidsbelang in de smartphonefabrikant Meizu. Alibaba investeert omgerekend ongeveer 520 miljoen euro in de Chinese smartphonefabrikant.

Meizu-telefoon van nog geen 100 euro heeft 2GB ram mi5

Dit meldt Reuters. Met de investering wil Alibaba waarschijnlijk de concurrentie aangaan met Xiaomi, dat met goedkope telefoons een ijzersterk aandeel heeft in de Chinese telecommarkt.

Alibaba heeft een eigen besturingssysteem voor smartphones. Het is nog onbekend of de internetgigant YunOS op Meizu-smartphones wil gaan plaatsen. Met dit besturingssysteem hebben smartphonegebruikers direct toegang tot de webwinkel van Alibaba.

Meizu heeft nu een marktaandeel van ongeveer 2 procent. Het bedrijf verkocht in januari ongeveer 1,5 miljoen smartphones. Analisten plaatsen vraagtekens bij de investering, omdat Meizu na Xiaomi, Huawei, Lenovo, Apple en Samsung in eigen land maar een kleine speler is.

“Je zou kunnen zeggen dat Alibaba het geld investeert om te kijken wat er daarmee kan gebeuren. Maar dat is wel een dure investering dan, toch?”, vraagt Michael Clendenin van RedTech Advisors zich openlijk af. “Mijn zorg ligt bij het feit dat sommige grote internetbedrijven makkelijk in staat zijn om enkele honderden miljoenen dollars te investeren in een stukje hardware dat er gaaf uit ziet, maar eigenlijk een kopie is van wat Apple en Xiaomi hebben gedaan.”

Feit is wel dat steeds meer fabrikanten zich proberen te wapenen tegen het succes van Xiaomi. Het leidde waarschijnlijk tot de beslissing van Huawei om Honor in de markt te plaatsen als goedkope smartphonefabrikant. Huawei gaat zich ondertussen meer richten op het fabriceren van duurdere telefoons met een premium bouwkwaliteit. In India lanceerde Micromax al een nieuw merk, Yu, waarmee het de strijd met Xiaomi wil aangaan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters