Chinese webwinkel Alibaba investeert half miljard euro in Meizu

De Chinese internetgigant Alibaba neemt een minderheidsbelang in de smartphonefabrikant Meizu. Alibaba investeert omgerekend ongeveer 520 miljoen euro in de Chinese smartphonefabrikant.

Meizu-telefoon van nog geen 100 euro heeft 2GB ram mi5

Dit meldt Reuters. Met de investering wil Alibaba waarschijnlijk de concurrentie aangaan met Xiaomi, dat met goedkope telefoons een ijzersterk aandeel heeft in de Chinese telecommarkt.

Alibaba heeft een eigen besturingssysteem voor smartphones. Het is nog onbekend of de internetgigant YunOS op Meizu-smartphones wil gaan plaatsen. Met dit besturingssysteem hebben smartphonegebruikers direct toegang tot de webwinkel van Alibaba.

Meizu heeft nu een marktaandeel van ongeveer 2 procent. Het bedrijf verkocht in januari ongeveer 1,5 miljoen smartphones. Analisten plaatsen vraagtekens bij de investering, omdat Meizu na Xiaomi, Huawei, Lenovo, Apple en Samsung in eigen land maar een kleine speler is.

“Je zou kunnen zeggen dat Alibaba het geld investeert om te kijken wat er daarmee kan gebeuren. Maar dat is wel een dure investering dan, toch?”, vraagt Michael Clendenin van RedTech Advisors zich openlijk af. “Mijn zorg ligt bij het feit dat sommige grote internetbedrijven makkelijk in staat zijn om enkele honderden miljoenen dollars te investeren in een stukje hardware dat er gaaf uit ziet, maar eigenlijk een kopie is van wat Apple en Xiaomi hebben gedaan.”

Feit is wel dat steeds meer fabrikanten zich proberen te wapenen tegen het succes van Xiaomi. Het leidde waarschijnlijk tot de beslissing van Huawei om Honor in de markt te plaatsen als goedkope smartphonefabrikant. Huawei gaat zich ondertussen meer richten op het fabriceren van duurdere telefoons met een premium bouwkwaliteit. In India lanceerde Micromax al een nieuw merk, Yu, waarmee het de strijd met Xiaomi wil aangaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters