Chinezen klonen de HTC Hero

Populaire producten worden vaak schaamteloos gekopieerd. Vaak is dan China het land van herkomst. De iPhone is daar al een aantal keren gekloond, en nu is ook de HTC Hero aan de beurt.

TigerG3 Hero Clone

De Chinese nep-Hero heet de TigerG3. De telefoon ziet er exact zo uit als de HTC Hero, op de kleur na: de TigerG3 is donkerblauw. De echte Hero is alleen in het wit en in het bruin te krijgen. De Chinese kloon heeft verder dezelfde knopjes en bezit ook een trackball. De afmetingen komen bijna overeen. De originele Hero is iets minder lang, maar wel iets dikker. Als besturingssysteem gebruikt de TigerG3 ook het Android OS. Dit is mogelijk doordat het besturingssysteem open source is. De fabrikant kan daardoor een fatsoenlijke user interface neerzetten. Vaak schort het bij de kloons aan het besturingssysteem, omdat dit doorgaans closed source is en dus niet zomaar gebruikt kan worden. Hoewel zowel de buitenkant als de binnenkant overeen lijken te komen, heeft de originele Hero toch betere specificaties. In vergelijking moet de TigerG3 het doen met een 240 x 400-resolutie, een 1,3-megapixelcamera en beschikt het toestel niet over 3G-functionaliteit. Overigens heeft de kloon wel een frontcamera en kan er tv op gekeken worden met de ingebouwde analoge tuner.

De prijs voor de TigerG3 is, zoals het een kloont betaamt, erg laag. Er hoeft slechts 140 dollar voor neergeteld te worden, wat een fractie is van de prijs voor de HTC Hero. De kans dat de kloon hier uitkomt is echter bijzonder klein. Vaak richten de fabrikanten van kloons zich alleen op de Chinese markt. En zelfs als men zou willen proberen het product hier uit te brengen, is er een kleine kans dat de Europese marktauthoriteiten dit zullen toestaan.

TigerG3 Hero Clone

 

TigerG3 Hero Clone

 

TigerG3 Hero Clone

 

TigerG3 Hero Clone

 

TigerG3 Hero Clone

 

Bron: Shanzai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters