MIT heeft een nieuwe chip ontwikkeld ‘Eyeriss’

De Amerikaanse Universiteit MIT heeft een nieuwe chip ontwikkeld, namelijk de Eyeriss. Deze Eyeriss-chip biedt kunstmatige intelligentie aan op je smartphone. De chip combineert en verbetert huidige technologieën om de fotokwaliteit omhoog te krijgen.

De kwaliteit van foto’s op smartphones wordt steeds beter, dit komt door de slimmere software. Amateuristische foto’s worden omgezet naar professionele foto’s. Tegenwoordig hebben de meeste smartphonecamera’s een HDR-functie. Deze functie krikt de kwaliteit van foto’s op. Hierbij kun je denken aan foto’s met tegenlicht over overbelichting. De HDR-functie neemt meerdere foto’s met verschillende belichtingen. De software combineert delen van de verschillende foto’s en uiteindelijk krijg je hierdoor een foto met meer detail.

Camera

Op dit moment nemen de beste smartphonecamera’s één foto per seconde. De chip die MIT ontwikkelt neemt de taak van de software over en levert in één milliseconde automatisch drie foto’s op en weet die te combineren. De Eyeriss-chip kan 10-megapixelfoto’s schieten en is snel genoeg om deze functie ook in video te gebruiken. Foto’s die in het donker zonder flits worden gemaakt zitten vaak vol met ruis, flits je wel in het donker dan worden foto’s vaak overbelicht. De chip combineert één foto mét en één foto zonder flits, dit geeft een natuurlijke belichting.

zelfrijdende auto's

Gezichtsherkenning

Mobiele apparaten kunnen met de ‘Eyeriss’ gesproken commando’s zelfstandig verwerken. De huidige apparaten hebben hiervoor verbinding met het internet nodig.

Kunstmatige intelligentie

Deze chip maakt het mogelijk om meerbaanswegen en verkeersborden herkennen. Een zelfrijdende auto zou in de toekomst met deze nieuwe chip zonder internetverbinding op de weg kunnen rijden. 

Energiezuinig

Als je de Eyeriss-chip vergelijkt met procesoren uit huidige smartphones, presteert de MIT-chip veel beter op het gebied van energiebeheer. Daarnaast is hij ook nog eens een stuk kleiner.

Qualcomm

Chipmaker Qualcomm kondigde tijdens de CES-beurs de Snapdragon 820A en 820Am aan. Qualcomm staat bekend als een van de beste chipmakers ter wereld. In de toekomst zullen we de Eyeriss-technologie misschien wel tegenkomen in een van de nieuwere smartphones. Wanneer dit gaat gebeuren durft MIT nog niet te zeggen.

 

 

 

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters