Chipfabrikant ARM ziet Intel de mobiele chipmarkt betreden

Chipfabrikant ARM verwacht dat Intel volgend jaar de mobiele chipmarkt gaat betreden. Met de Oak Trail zal Intel chips gaan bakken die vooral bestemd zijn voor tablets, zo verwacht ARM, dat zelf een grote speler is in mobiele telefoons.

armHoewel Intel nog nooit veel interesse heeft getoond in de mobiele chipmarkt, gaat dat volgend jaar veranderen. De president-directeur van Arm, Tudor Brown, zei dat te verwachten en hij toont zich ietwat bezorgd over deze toekomstige concurrentie. ,,Intel heeft enorm veel middelen en je kunt de kracht van een bedrijf met zoveel middelen niet onderschatten”, zei hij tegen Reuters. ,,Hoewel ik ervan overtuigd ben dat wij een beter business model en een beter toegesneden technologie hebben, kun je niet doen alsof het er niet is.”

Met ARM gaat het de laatste tijd juist uitstekend. De groei van het aantal slimme telefoons legt de fabrikant uit Cambridge geen windeieren. De verkoop van chips voor smartphones is dit jaar verdubbeld. En de komende vijf jaar verwacht researchbureau IDC dat de verkoop van smartphones elk jaar met twintig procent stijgt, dus de markt voor chips voor die telefoons groeit mee.

ARM heeft de laatste twintig jaar meer dan twintig miljard chips verkocht en mikt op honderd miljard in 2020.Dat hoopt ARM te bereiken door chips te verkopen voor andere apparaten dan telefoons, zoals televisies, huishoudelijke apparaten en auto’s.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters