Chipfabrikant ARM ziet Intel de mobiele chipmarkt betreden

Chipfabrikant ARM verwacht dat Intel volgend jaar de mobiele chipmarkt gaat betreden. Met de Oak Trail zal Intel chips gaan bakken die vooral bestemd zijn voor tablets, zo verwacht ARM, dat zelf een grote speler is in mobiele telefoons.

armHoewel Intel nog nooit veel interesse heeft getoond in de mobiele chipmarkt, gaat dat volgend jaar veranderen. De president-directeur van Arm, Tudor Brown, zei dat te verwachten en hij toont zich ietwat bezorgd over deze toekomstige concurrentie. ,,Intel heeft enorm veel middelen en je kunt de kracht van een bedrijf met zoveel middelen niet onderschatten”, zei hij tegen Reuters. ,,Hoewel ik ervan overtuigd ben dat wij een beter business model en een beter toegesneden technologie hebben, kun je niet doen alsof het er niet is.”

Met ARM gaat het de laatste tijd juist uitstekend. De groei van het aantal slimme telefoons legt de fabrikant uit Cambridge geen windeieren. De verkoop van chips voor smartphones is dit jaar verdubbeld. En de komende vijf jaar verwacht researchbureau IDC dat de verkoop van smartphones elk jaar met twintig procent stijgt, dus de markt voor chips voor die telefoons groeit mee.

ARM heeft de laatste twintig jaar meer dan twintig miljard chips verkocht en mikt op honderd miljard in 2020.Dat hoopt ARM te bereiken door chips te verkopen voor andere apparaten dan telefoons, zoals televisies, huishoudelijke apparaten en auto’s.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters