Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets

We schreven het onlangs al: de Android-tablet is dood. Door de steeds grotere schermen in smartphones en de heerschappij van de iPad lijkt er geen plek meer te zijn voor Android tablets. Enkel Samsung probeert het nog. Een gebrek aan optimalisatie voor grote schermen nekt de software bovendien op tablet-vlak. Kan Chrome OS daar verandering in brengen?

Chrome OS komt naar tablets

Wellicht komt Google binnenkort met een antwoord. Het razendsnelle Chrome OS ken je waarschijnlijk van Chromebooks. Dat zijn over het algemeen spotgoedkope laptops die toch zeer snel zijn en een lange accuduur hebben. Voor de doorsnee consument is dat een prima deal: je krijgt dezelfde prestaties, voor minder. Met een grote maar: je kunt er geen programma’s op installeren.

Je bent dus op de browser Chrome toegewezen. Sinds vorig jaar kun je gelukkig ook steeds meer Android apps gebruiken. Daarmee wordt het besturingssysteem steeds capabeler. De volgende stap lijkt nu te zijn gelekt: Google komt met Chrome OS voor laptops. In Londen wordt de BETT expo gehouden, een beurs voor educatie. Naast nieuwe lesmethodes en ontwikkelingen is daar ook stilletjes een Acer-tablet getoond.

Chrome OS Acer tablet Google

Dat blijkt uit een tweet van een bezoeker. Opvallend genoeg draait die tablet niet op Android, maar op Chrome OS. Het gaat om een model met dikke schermranden en een selfiecamera. Waarschijnlijk richt de fabrikant zich hiermee op klassen. Scholen kunnen op deze manier vrij goedkoop een hele klas uitrusten met tablets.

Veel potentie

Met toetsenborden, muizen en Google’s educatieve software heb je zo een spotgoedkope laptop/tablet-combinatie. De recente grote update voor Chrome OS optimaliseert het besturingssysteem sowieso touch-vriendelijker. De ingrediĆ«nten zijn aanwezig, maar het blijft de vraag of de zoekgigant het op een effectieve manier samen kan brengen.

Zowel Google als Acer hebben nog niks officieel aangekondigd. De verwachting is echter dat we de komende weken meer gaan horen. Waarschijnlijk wordt het een speciaal programma, in samenwerking met verschillende fabrikanten. Heb je trouwens dit fijne nieuws over Chrome gelezen?

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters