10 handige Chromecast apps die je moet kennen

De Chromecast is een handige dongle, welke in een handomdraai ervoor zorgt dat je tv een wifi verbinding heeft. Via je smartphone of tablet kun je daarna makkelijk content in het groot bekijken op de tv. Steeds meer Android en iOS apps zijn compatibel met de cast, waardoor het aanbod aan films, muziek en spellen steeds groter wordt. Deze 10 apps zijn zeker de moeite waard om te bekijken via de Chromecast.

Chromecast

Youtube

Youtube blijft één van de grootste aanbieders van allerlei filmpjes en muziek. Vaak zijn er zelfs (korte tijd) hele afleveringen van series te bekijken. Door het toestel waarop de Youtube app staat te verbinden met dezelfde wifi aansluiting als de Chromecast, kunnen de beelden naar de tv gestreamd worden.

Netflix

Waar series via Youtube soms alleen in slechte kwaliteit te bekijken zijn, heb je daar nooit last van met Netflix. Voor 9,99 euro per maand kunnen talloze series en films bekeken worden. Het aanbod wordt om de zoveel tijd aangevuld en meestal worden bij de series van Netflix zelf meteen hele seizoenen aangeboden. Een voordeel van Netflix is dat er ook ondertiteling bij de beelden aangezet kan worden.

netflix

NOS

De uitzendingen van de NOS kunnen behalve via je tv-pakket ook via de NOS app worden bekeken. Naast de uitzendingen is het ook mogelijk om allerlei andere video’s en livestreams naar je tv over te brengen via de Chromecast.

GamingCast

Via de GamingCast app kunnen retrogames zoals Snake en Tetris op de tv gespeeld worden. De besturing gebeurt natuurlijk nog wel op je smartphone of tablet. Hoewel er een kleine vertraging is tussen het toestel en de tv zijn de spellen prima te spelen.

FOX Sports

Wie van voetbal houdt moet zeker de Fox Sports app downloaden. Met een Fox Sports Go abonnement kunnen eenvoudig de Eredivisie wedstrijden bekeken worden. Je moet hiervoor wel een snelle en stabiele internet verbinding hebben, anders kan de app kuren vertonen.

Fox Sports voor Chromecast

Google Play Music

Via Google Play Music kunnen voor 9,99 euro per maand tientallen miljoenen nummers via de tv beluisterd worden. Handig, aangezien je tv waarschijnlijk net iets betere speakers heeft dan je smartphone. Naast de nummers van de app zelf kun je ook je eigen muziek uploaden naar de Google servers.

Google Foto’s

Met de Google Foto’s app kunnen video’s en foto’s uit je cloud worden gestreamd naar je televisie. En aangezien misschien niet alle foto’s geschikt zijn om in het groot te laten is, is het mogelijk op je toestel door de content te bladeren zonder dat dit op de tv verschijnt.

TuneIn Radio

Via TuneIn Radio is er een groot aanbod van radiostations beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om je te abonneren op verschillende podcasts. Wie niet van de advertenties in de app houdt, kan deze verwijderen via een in-app aankoop.

Plex

Plex kan gezien worden als een mediacenter dienst, waarmee content op verschillende apparaten beschikbaar kan worden gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld films en series, die op je harde schijf zijn, via de app naar de Chromecast streamen.

Plex

Google Home

Met de Google Home app kan de Chromecast ingesteld, bediend en beheerd worden. Het is als het ware de verzamelplek voor je Chromecast, Chromecast Audio en Google Home. Bij het Luisteren-tabblad worden muziek apps zoals Spotify en Google Play Music verzameld, zodat je snel een overzicht hebt van je muziek en deze meteen kan afspelen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters