Chrysler rust auto's uit met draadloos internet

Chrysler heeft aangekondigd dat klanten in de VS volgend jaar de optie krijgen om hun auto uit te rusten met draadloos internet. De functionaliteit is onderdeel van Chryslers uconnect-systeem en maakt gebruik van het 3g-telefonienetwerk.

Het bedrijf heeft donderdag aangekondigd dat het systeem volgend jaar als optie beschikbaar is bij de meeste Chrysler, Dodge en Jeep-modellen. Het draadloze internet zou een snelheid moeten bieden van 400 à 800kbps down en 400kbps up. Dankzij de wifi-router in de auto kunnen alle passagiers tijdens het rijden tegelijkertijd gebruikmaken van de verbinding. Om gebruik te kunnen maken van de dienst is een abonnement nodig met een prijskaartje van 29 dollar per maand terwijl de routermodule een adviesprijs van 449 dollar heeft. Qua beveiliging laat het systeem echter wel een steekje vallen aangezien alleen wep ondersteund wordt, alhoewel het de vraag is hoe belangrijk dit is met een bereik van een ruime dertig meter.

Naast internet brengt het uconnect-systeem van Crysler meer technologische snufjes naar de auto. Het systeem bevat ook gps-navigatie, met realtime verkeersinformatie, die via stemherkenning of aanraakgevoelig scherm bestuurd kan worden. Verder is het mogelijk om een iPod aan te sluiten en is satellietradio en satelliet-tv een optie.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters