Chrysler rust auto's uit met draadloos internet

Chrysler heeft aangekondigd dat klanten in de VS volgend jaar de optie krijgen om hun auto uit te rusten met draadloos internet. De functionaliteit is onderdeel van Chryslers uconnect-systeem en maakt gebruik van het 3g-telefonienetwerk.

Het bedrijf heeft donderdag aangekondigd dat het systeem volgend jaar als optie beschikbaar is bij de meeste Chrysler, Dodge en Jeep-modellen. Het draadloze internet zou een snelheid moeten bieden van 400 à 800kbps down en 400kbps up. Dankzij de wifi-router in de auto kunnen alle passagiers tijdens het rijden tegelijkertijd gebruikmaken van de verbinding. Om gebruik te kunnen maken van de dienst is een abonnement nodig met een prijskaartje van 29 dollar per maand terwijl de routermodule een adviesprijs van 449 dollar heeft. Qua beveiliging laat het systeem echter wel een steekje vallen aangezien alleen wep ondersteund wordt, alhoewel het de vraag is hoe belangrijk dit is met een bereik van een ruime dertig meter.

Naast internet brengt het uconnect-systeem van Crysler meer technologische snufjes naar de auto. Het systeem bevat ook gps-navigatie, met realtime verkeersinformatie, die via stemherkenning of aanraakgevoelig scherm bestuurd kan worden. Verder is het mogelijk om een iPod aan te sluiten en is satellietradio en satelliet-tv een optie.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters