Cijfers Nokia beter dan gedacht ondanks lagere afzet

Producent Nokia heeft in het derde kwartaal van 2011 een verlies geleden van 68 miljoen euro. Analisten hielden rekening met een verlies van 229 miljoen euro. De producent wist meer smartphones te verkopen dan een kwartaal eerder.

In totala had Nokia 16.8 miljoen smartphones verkocht in het derde kwartaal van 2011. Een kwartaal eerder waren er dat nog 15.9 miljoen stuks. In totaal wist Nokia 106.6 miljoen telefoons te verkopen in het afgelopen kwartaal, een daling van ongeveer 3 procent. Analisten hielden rekening met een fors lagere afzet; 93.6 miljoen stuks. De cijfers van Nokia zijn dan ook beter dan verwacht en investeerders belonen het bedrijf dan ook met een 8 procent hogere beursnotering.

De omzet van Nokia kwam uit op 8.98 miljard euro in het derde kwartaal, een daling van ongeveer 13 procent. De fabrikant laat weten dat er een hoop wijzigingen zijn doorgevoerd waarvan er veel pijnlijk waren. Desondanks is de weg omhoog weer ingezet en zijn de resultaten beter dan verwacht. Nokia zal binnenkort zijn eerste Windows Phone-smartphones bekend gaan maken en verwacht dan ook dat haar Q4 sales hoger zullen zijn dan eerder verwacht. In 2012 gaat de fabrikant er vanuit dat de Windows Phone-smartphones ook in meer landen verkocht zullen gaan worden.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters