Cijfers Nokia in lijn der verwachting

Producent Nokia heeft over het derde kwartaal van 2010 een kleine krimp laten zien in haar marge en winst. De producent wist wel haar omzet op peil te houden, maar door de lagere winstmarge is de winst 4 procent lager uitgevallen dan het kwartaal ervoor.

Stephan Elop Nokia CEO

Nokia meldt bij haar cijfers over het derde kwartaal van 2010 dat de producent (link) een iets hogere omzet wist te behalen van 10.3 miljard euro. Deze stijging van een magere drie procent kwam vooral doordat de producent meer telefoons wist te verkopen. In totaal heeft Nokia in het afgelopen kwartaal 26.5 miljoen telefoons verkocht, een stijging van 10 procent. Maar de marge van deze toestellen viel 0,4 procent lager uit dan verwacht, waardoor de winst op 634 miljoen euro uitkwam. Dat staat gelijk met een daling van 4 procent. Volgens Nokia had de producent meer telefoons kunnen verkopen als het genoeg onderdelen had kunnen krijgen om ze te produceren. Producenten HTC, Sony Ericsson en Apple lijken van het zelfde probleem last te hebben. De cijfers van de producent zijn in lijn met wat analisten hadden verwacht. Analisten waren dan ook vooral benieuwd naar de plannen van de nieuwe CEO om de gigant weer in wat rustiger vaarwater te krijgen.

De nieuwe Nokia CEO Stephen Elop onderkent de problemen en is dan ook van plan om de strategie en noodzakelijke veranderingen te gaan doorvoeren. Volgens de CEO bevindt het bedrijf zich in een nieuwe markt die niet meer is zoals in de gloriedagen van de producent. Nokia dient hier dan ook anders op te reageren. De nieuwe CEO wist ook te melden dat de producent 1800 man gaat ontslaan om de processen meer te stroomlijnen. Nokia verwacht ongeveer een tiende meer telefoons te gaan verkopen over heel 2010. Maar de producent lijkt wel te beseffen dat haar marktaandeel weer iets zal krimpen in de wereldwijde markt voor telefoons.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters