Cijfers Palm wederom naar beneden gevallen

Palm heeft zijn cijfers bekend gemaakt voor 2007 en deze waren 24 procent lager dan een jaar ervoor. De Centro verkocht echter wel erg goed bij Palm.

In het derde kwartaal van 2007 noteerde Palm slechte cijfers. De inkomsten van het bedrijf daalden met 24 procent wat neerkomt op 31,5 miljoen dollar tegenover een winst van 11,5 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar daarvoor. Palm kreeg de laatste tijd te maken met diverse tegenvallers. Zo onderging het bedrijf een stevige reorganisatie en moet het opboksen tegen het succes van de iPhone en concurrenten als Motorola en Samsung.

Palm wil met de Centro, een relatief goedkope smartphone, haar aandeel vergroten op de consumentenmarkt. In het derde kwartaal vorig jaar zijn volgens Palm 833,000 Centros verkocht wat éen van de best verkochte modellen is van Palm. Echter heeft Palm ook veel concurrentie van Apple. Motorola en Samsung en probeert het zijn rug stijf te houden tegenover zijn concurrenten. Volgens Palm hebben alle concurrenten van Palm al meer dan een miljoen telefoons van hun laatste modellen gesleten en palm loopt hierop nog een aardig stuk achterop.

centro 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters