Cisco: mobiel internet groeit tot 2016 achttienvoudig

Het mobiele internetverkeer gaat in de komende vier jaar zeer sterk groeien. In 2016 wordt er mobiel achttien keer zoveel data verstookt als eind 2011, aldus netwerkbedrijf Cisco in een persbericht.

arrow up

Het mobiele dataverkeer is voornamelijk ‘cloudverkeer’: 71 procent van al het mobiele dataverkeer gaat in 2016 tussen mobiele apparaten en de cloud, waarmee voortdurend van alles wordt gesynchroniseerd. Nu is dat nog 45 procent van al het dataverkeer per mobiel apparaat.

Cisco meldt dat de verwachte sterke toename van het mobiele internet- en dataverkeer voor een deel te maken heft met het feit dat er steeds meer smartphones worden gekocht; al die apparaten zijn met internet verbonden. In 2016 zullen er meer smartphones dan mensen in de wereld zijn: 7,3 miljard tegen tien miljard. Het mobiele dataverkeer gaat het vaste dataverkeer driemaal overtreffen in 2016, zo verwacht Cisco.

Een aantal trends zijn verantwoordelijk voor de enorme toename van het mobiele dataverkeer: meer streamingdiensten (internetradio, YouTube, Spotify), meer mobiele apparaten (tien miljard), krachtiger apparatuur (tablets bijvoorbeeld), hogere mobiele snelheden en meer mobiele video. Dat laatste zal in 2016 71 procent van al het mobiele dataverkeer in beslag nemen.

Zestig procent van de smartphonebezitters zal in 2016 meer dan een gigabyte data per maand verstoken, aldus Cisco.

Bron: Persbericht Cisco

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters