Citytel gooit haar hele concept om

Mobile Virtual Network Operators zijn er in alle soorten en maten en verschijnen en verdwijnen ook om de haverklap. Citytel is ook zo’n MVNO, maar wel een heel speciale. Eerst bood het bedrijf gratis telefoons bij prepaidbeltegoed aan, en nu is het hele businessmodel van Citytel opeens anders.

Het is nog niet zo lang geleden dat Citytel aan de horizon verscheen, met een vrij uniek businessmodel. In ruil voor redelijk dure belminuten, kon je bij een flink bedrag aan beltegoed een gratis telefoon krijgen. Blijkbaar was dat niet rendabel, want nu heeft Citytel haar hele concept 180 graden gedraaid. En dat is iets dat we eigenlijk nog nooit gezien hebben in deze markt.

Het bedrijf biedt dezelfde telefoons aan als prepaidpakket, met dezelfde prijzen. Nu krijg je alleen maar €5 aan beltegoed erbij, in plaats van het hele aankoopbedrag. En het concept maakt nog steeds gebruik van het netwerk van KPN.

Maar dat zijn ook wel de enige overeenkomsten met het ‘vorige Citytel’. De tarieven zijn gigantisch omlaag gegaan. Internet kostte eerst €3 per MB en nu nog maar €0,50. Bellen gaat nu voor €0,20 per minuut, in plaats van 35 cent eerst. En de prijzen voor een sms’je zijn omlaag gegaan van 16 cent naar 5 cent.

Nog steeds heeft Citytel een uniek concept, namelijk dat je per ontvangen sms vijf cent beltegoed erbij krijgt. Dat betekent dus dat je per ontvangen sms gratis weer een sms kunt verzenden, waardoor sms’en in de praktijk zo ongeveer gratis is.

Citytel banner

 

Bron: Nieuwstip | Dirk

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters