Citytel gooit haar hele concept om

Mobile Virtual Network Operators zijn er in alle soorten en maten en verschijnen en verdwijnen ook om de haverklap. Citytel is ook zo’n MVNO, maar wel een heel speciale. Eerst bood het bedrijf gratis telefoons bij prepaidbeltegoed aan, en nu is het hele businessmodel van Citytel opeens anders.

Het is nog niet zo lang geleden dat Citytel aan de horizon verscheen, met een vrij uniek businessmodel. In ruil voor redelijk dure belminuten, kon je bij een flink bedrag aan beltegoed een gratis telefoon krijgen. Blijkbaar was dat niet rendabel, want nu heeft Citytel haar hele concept 180 graden gedraaid. En dat is iets dat we eigenlijk nog nooit gezien hebben in deze markt.

Het bedrijf biedt dezelfde telefoons aan als prepaidpakket, met dezelfde prijzen. Nu krijg je alleen maar €5 aan beltegoed erbij, in plaats van het hele aankoopbedrag. En het concept maakt nog steeds gebruik van het netwerk van KPN.

Maar dat zijn ook wel de enige overeenkomsten met het ‘vorige Citytel’. De tarieven zijn gigantisch omlaag gegaan. Internet kostte eerst €3 per MB en nu nog maar €0,50. Bellen gaat nu voor €0,20 per minuut, in plaats van 35 cent eerst. En de prijzen voor een sms’je zijn omlaag gegaan van 16 cent naar 5 cent.

Nog steeds heeft Citytel een uniek concept, namelijk dat je per ontvangen sms vijf cent beltegoed erbij krijgt. Dat betekent dus dat je per ontvangen sms gratis weer een sms kunt verzenden, waardoor sms’en in de praktijk zo ongeveer gratis is.

Citytel banner

 

Bron: Nieuwstip | Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ronan -

    Heb er zelf goede ervaringen mee, kreeg er 1,50 beltegoed gratis bij, en zo afentoe leen ik eventjes de mobiel van iemand die niet over z'n 1000 smsjes bundel heen komt, stuur ik mezelf zo een 50 smsjes en heb ik weer beltegoed 🙂 ik heb het nu 3 maanden en nog 0 euro uitgegeven!

  2. Nelleke van Casberge -

    Koop naast je bestaande telefoonnummer eens een kaart voor 5 euro en ga er uitgebreid mee sms versturen en ontvangen. Probeer het eens een half jaar uit en geef daarna er eens een reactie over op dit medium.
    Als je 20 eurocent per minuut, afgerond op héle minuten,niet bezwaarlijk vindt,kun je ook overwegen om er mee te gaan bellen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters