'Co-CEO's RIM worden uit de raad van bestuur gezet'

Volgens The Financial Post zal RIM binnenkort de twee Co-CEO’s uit de raad van bestuur zetten. De twee topmannen blijven wel aan het roer staan, maar krijgen geen zetel meer in het machtigste orgaan van het bedrijf.

Sinds het aandeel van RIM naar een historisch dieptepunt is gedaald hebben aandeelhouders nog maar weinig vertrouwen in het bedrijf achter BlackBerry. Veel aandeelhouders willen dan ook graag een koerswijziging zien en proberen deze zelfs te forceren. Afgelopen zomer heeft RIM een speciale commissie ingesteld die moest gaan kijken of de twee oprichters, Co-CEO’s en bestuurders wel dezelfde positie konden blijven houden binnen het bedrijf. Mike Lazaridis en Jim Balsillie zijn allebei zowel topman als hoofd van de raad van bestuur van het bedrijf.

Volgens The Financial Post is het onderzoek inmiddels afgerond en zal weldra een beslissing vallen. Uit het onderzoek is naar verluidt naar voren gekomen dat beide CEO’s hun bestuurszetels moeten inleveren. De twee zetels zouden ingeruild worden voor één zetel en Barbara Stymiest zou deze zetel op zich gaan nemen. Hierdoor moeten de twee topmannen van het bedrijf voortaan verantwoording afleggen aan Stymiest.

Stymiest zit sinds 2007 in de raad van bestuur van RIM en wordt volgens de bron als grootste kanshebber gezien om het bedrijf naar veiliger wateren te brengen als hoofd van de raad van bestuur. De twee topmannen zouden vervolgens verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse gang van zaken, maar kunnen in die positie voortaan op hun prestaties afgerekend worden. Momenteel is dat niet het geval omdat ze allebei twee posities vervullen. De twee CEO’s blijven wel gezamenlijk aan het hoofd staan van RIM, aldus de krant.

Mike Lazaridis en Jim Balsillie

 

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ginz -

  Ze hebben gewoon niet goed genoeg ingezien dat de hype bij de jeugd snel over is gegaan en dat er op de corporate/enterprise markt goede alternatieven zijn gekomen. Ook hebben steeds meer bedrijven het "bring your own device" principe.

 2. smoking -

  was eigelijk wel te verwachten hype is voorbij. ze

  moet nu een keuze maken. of google een samenwerking.

  dat zou een vooruitgang zijn. 🙂 of met microsoft

  windows phone. dat zal een nederlaag voor ze

  worden.:Y

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters