Met deze vijf apps maak je de lekkerste cocktails

Bijna iedereen heeft wel een favoriet drankje, maar soms heb je ook wel weer zin in iets nieuws. Misschien een cocktail waar je de naam van kent, maar geen idee van hebt wat erin zit zoals een “sex on the beach”. Of misschien iets totaal nieuws. Met deze vijf apps zit je in ieder geval goed en kun je naar hartelust inspiratie opdoen voor je volgende favoriete drankjes en cocktails.

Liquor Cabinet

Liquor Cabinet helpt je op die avonden dat je nog maar een paar random flessen van iets over hebt, de winkels al dicht zijn en je vermoedt dat als je mixt wat je hebt, je er misschien dood aan zal gaan. Je kunt in de app aangeven wat je nog in de kast hebt staan en Liquor Cabinet gaat voor je aan de slag om met mooie cocktails voor je te komen met alleen die ingrediënten. Ook vertelt de app je welke cocktails je nog meer zou kunnen maken met één extra ingrediënt. Op zo’n bewust avond helpt dat natuurlijk niet, maar voor de volgende keer is het goed om te weten. Uiteraard kun je ook gewoon rondneuzen door de vele cocktails die de app te bieden heeft.

Liquor Cabinet

Beschikbaar voor Android en iOS

Cocktail Flow

Cocktail Flow is je beste vriend als je niet weet wat voor drankjes je moet bestellen tijdens je speciale date, bij de tiki bar op het strand of op dat terrasje in Parijs. Voor elke aangelegenheid helpt de app je de juiste drankjes te vinden. In totaal zijn er meer dan 600 drankjes beschikbaar, waaronder ook smoothies en alcoholvrije cocktails. Om je te helpen de drankjes zo goed mogelijk na te maken, krijg je stap voor stap instructies inclusief illustraties. Laat je inspireren door de verschillende collecties en thema’s en deel cocktail recepten met je vrienden.

Cocktail flow

Beschikbaar voor Android en iOS

8,500+ Drink Recipes

Zoals de naam al doet vermoeden vindt je bij 8,500+ Drink Recipes meer dan 8.500 drankjes en cocktails om lekker aan het mixen te gaan. Ga door de lijsten aan drankjes of ga voor een bepaalde categorie. Als je precies weet welk drankje je wilt gaan maken, kun je deze ook opzoeken met de zoek optie. Als je er geen idee van hebt wat je wilt gaan drinken, kun je ook frivool zijn en de app je een random drankje laten voorstellen.

8,500+ Drinks app voor cocktails

Beschikbaar voor Android en iOS

Mixologist

Mixologist is één van de wat bekendere cocktail apps in de App Store en komt met bijna 8.000 recepten met zo’n 1.000 ingrediënten. Als je inspiratieloos bent kun je onder de Random tab met een gokautomaat aan de slag om een willekeurig drankje te winnen. Ook kun je suggesties voor cocktails krijgen aan de hand van wat je in huis hebt. Daarnaast is de app ook je coach en leert hij je van alles over bartender terminologie en de verschillende technieken die er bestaan, om de meest heerlijke drankjes in elkaar te flansen.

Mixologist

Beschikbaar voor iOS

Cocktails Guru

Cocktails Guru gaat er helemaal voor en komt met meer dan 15.000 cocktail recepten om je uitgebreid in te wijden in de wereld van de mixology.  Je kunt cocktails vinden in de alfabetische lijst, maar ook in de top 100 en populaire cocktail lijsten. Uiteraard kun je ook zoeken op onder andere naam, ingrediënten en alcohol percentage. Wanneer je je perfecte cocktail hebt gevonden krijg je gedetailleerde instructies over hoe je het drankje moet maken. Verder krijg je ook suggesties voor cocktails met vergelijkbare ingrediënten, foto’s van andere gebruikers en ook commentaar van gebruikers, zodat je meteen weet of het wel wat is. Verder is de app natuurlijk nog een Guru en leert hij je alles over bartending tools, de verschillende glazen, versieringen, technieken en de terminologie.

Cocktails Guru

Beschikbaar voor Android

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters