CombOLED komt met transparant OLED-scherm

CombOLED, een Europees gesubsidieerd project, heeft nieuwe stappen gezet in het onderzoek naar doorzichtige OLED-schermen. Het scherm dat ze ontwikkeld hebben kan alleen maar wit licht uitzenden en is verre van bruikbaar, maar de techniek is er.

CombOLED doorzichtig OLED scherm

Er wordt hard geïnvesteerd in de ontwikkeling van OLED-schermen en na flexibele modellen is nu de eerste stap richting doorzichtige OLED-schermen gemaakt. CombOLED, een project dat zich richt op de ontwikkeling van verschillende OLED-schermen en technieken, heeft een eerste prototype van zo’n scherm ontwikkeld. Het scherm bestaat uit één pixel en is alleen in staat wit weer te geven, maar een begin is ermee gemaakt. Zoals in het filmpje hieronder te zien, is het scherm wanneer het uit staat doorzichtig en kan het niets meer dan knipperen. Het geeft aan beide kanten licht en is voor 65% tot 70% transparant.

Voordat we toestellen zoals de Sony Ericsson Xperia Pureness zullen zien met een, misschien wel gekleurd, OLED-scherm zijn we heel wat jaartjes verder als het al zo ver zal komen. Eerst moeten producenten nog maar eens zien dat ze überhaupt een doorzichtig kleurenscherm in hun telefoons krijgen en ook dat zal niet zo snel gebeuren. De techniek is er echter, laat dit prototype zien.

Bron: OLED Info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via