Comes with Music komt DRM-vrij naar China

Nokia gaat Comes with Music aanbieden in China, wat an sich niet zo bijzonder is. Wat wel bijzonder is, is dat Nokia de dienst in China een ander tintje heeft meegegeven. Chinezen zullen DRM-vrije muziek kunnen downloaden via de dienst.

Nokia X6 piano

Nokia heeft laten weten haar muziekservice Comes with Music in China aan te gaan bieden. De dienst, die we hier kennen van een aantal toestellen waaronder de X6, zal in China op een flink aantal Nokia-telefoons komen. Om te beginnen krijgen de X6, E72, 5800, E52, 5230, 5330 en 6700 Slide de dienst. Hier kennen we Comes with Music als een abonnement om onbeperkt muziek te downloaden voor een jaar lang en daarna alle tracks die je dat jaar gedownload hebt gratis te krijgen. In China gaat dat echter net wat anders. In China kunnen gebruikers de muziek downloaden en direct transporteren naar waar ze maar willen.

Met deze DRM-vrije versie van het programma probeert Nokia wellicht de piraterij wat meer tegen te gaan. Door de dienst aantrekkelijker te maken zullen mensen misschien niet hun muziek illegaal downloaden of kopen, maar het op een legale manier, in dit geval via CWM, verkrijgen. Een dergelijke poging van Microsoft om Windows voor een bodemprijs legaal aan de man te brengen mislukte overigens, volgens Into Mobile.

Nokia Comes with Music screenshot

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters