Commotie rond gebrek aan 4G in Brussel

In de Belgische hoofdstad is er momenteel geen 4G beschikbaar en dat zal nog wel even zo blijven. De stralingsnormen zijn er zo streng dat het voor geen enkele provider mogelijk is om er een 4G netwerk uit te bouwen. Zowel consumenten als providers zijn niet te spreken over het beleid.

“Wat zegt Brussel tegen de mensen die 4G nodig hebben? Fuck you”

In België zijn de machten verdeeld onder verschillende gewesten, gemeenschappen, provincies en steden. Het is een ingewikkeld netwerk van bevoegdheden wat regelmatig voor problemen zorgt. Brussel, een gewest, heeft de macht rond de gezondheidsnormen in handen. De normen rond straling zijn echter zo streng dat het voor providers onmogelijk is om er een 4G-netwerk uit te bouwen.

Eerder deze week maakte de CEO van Belgacom, het grootste telecombedrijf in het land, een paar stevige opmerkingen. “Wat zegt Brussel tegen de mensen die 4G nodig hebben? Fuck you!”, klinkt het.

Ook de topman van KPN België schaart zich nu achter die kritiek. “Van onze kant zijn wij echt ongerust over de toekomstige globale communicatiekwaliteit in het Brusselse Gewest”, aldus Jos Donvil.

Minister van economie Johan Van de Lanote geeft ook kritiek op het Brusselse beleid. Volgens de minister is het ontbreken van 4G in de hoofdstad een groot probleem in een diensteneconomie.

Momenteel zitten de Belgische providers nog aan tafel met het Brusselse gewest. Het ziet er naar uit dat er nog een hoop gebekvecht zal volgen. 4G-bereik in Brussel zal zeker niet voor de nabije toekomst zijn. In België zijn zowel Mobistar, Proximus en Telenet al een tijdje bezig met het uitrollen van 4G in het land.

Bron: De Standaard

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters