‘Complete Android-telefoon straks back-uppen in Google Drive’

Het is binnenkort mogelijk om een back-up te maken van de instellingen, bestanden en gegevens van apps van je Android-telefoon. Google wil die mogelijkheid toevoegen aan haar cloudservice, Drive.

Dit schrijft Android Police, dat een kijkje heeft genomen in de broncode van de nieuwste versie van Google Play Services, 6.1, dat al in de ontwikkelaarsversie van Android L zit. “Maak een back-up van je apps en data in Google Drive, zodat je een apparaat gemakkelijk kunt herstellen”, leert de vertaling ons.

Google beschouwt onder de data onder andere apps, app-gegevens, systeeminstellingen en wifiwachtwoorden. Volgens Google gaat een back-up van je smartphone in Google Drive niet ten koste van je opslagruimte in de cloud. De zoekmachinegigant wil het verplaatsen van data sowieso makkelijker maken.

Dit moet ook gemakkelijk via bluetooth van de een naar de andere smartphone kunnen. Het is nog niet duidelijk of dat ook met NFC in gang gezet kan worden.

Een passage uit de broncode van Google Play Services voor de back-up van Google Drive 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Chr CB Boulanger -

  Ik heb smartfoon medion x5004 maar kan geen enkele foto, video of doc nog overzetten vh intern geheugen naar myn micro sdkaart n met jellybean werkte dat perfect met de App SENT TO SD, wat is de oplossing?

 2. Quasimodo -

  Alhoewel ik al redelijk tevreden ben met de backup faciliteiten van Android, zou Google hier nog een flinke stap kunnen maken. Backuppen naar de cloud staat zeker op mijn verlanglijstje zonder daar third-party apps bij te hoeven slepen.

  De overdracht snelheid van NFC is veel te traag (0,5 Mbit meen ik). Wel kan er makkelijk met NFC een snellere WIFI -of Bluetoothverbinding opgebouwd worden.

  1. Danijel -

   Eens. Daarnaast is het volstrekt onduidelijk wanneer mijn data wel en niet terug gezet wordt door Google, ondanks dat ik elke keer aan vink dat ik wil backuppen en mn data terug gezet wil hebben. Dit moet echt beter.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters