Concurrenten ontstemd over 'één-tweetje' KPN en OPTA

De Associatie van Competitieve Telecomoperators is “ongelukkig” over een handvest dat de Opta met KPN heeft opgesteld over naleving van de Telecommunicatiewet, zo maakt de organisatie bekend.

Vorige week donderdag maakten KPN en Opta bekend een aantal afspraken gemaakt te hebben die onder andere op de interpretatie van de Telecommunicatiewet betrekking hebben. Daarin is beklonken dat KPN zelf aan de bel trekt bij de Opta als het in de fout is gegaan. Het handvest komt voort uit een nieuwe visie van de Opta, die bedrijven meer verantwoordelijkheid geeft bij het naleven van telecomregels. Volgens de telecomwaakhond moet dit tot meer vertrouwen tussen de toezichthouder en telecombedrijven leiden.

De Associatie van Competitieve Telecomoperators is echter niet erg blij met de overeenkomst. De organisatie behandelt de belangen van onder andere BT Nederland, Colt Telecom en Orange Nederland Breedband en noemt het “onbegrijpelijk” dat de Opta KPN “nu ineens als het braafste jongetje van de klas behandelt, gezien de stroom van onrechtmatige kortingen en boetes van miljoenen euro’s in de afgelopen drie jaar.”

Het zit de ACT onder meer dwars dat KPN al in 2005 beterschap had beloofd aan de Opta en dat bij de huidige afspraken niet duidelijk is gemaakt waar het bedrijf zich precies aan moet houden. “Als KPN wil laten zien dat het haar daadwerkelijk ernst is dat zij zich wil houden aan de telecomregelgeving, dan moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt die inzichtelijk zijn voor alle marktpartijen, moet zij de procedures voor opgelegde boetes intrekken, benadeelde partijen schadeloos stellen en de klanten waar het om gaat teruggeven aan de markt”, aldus de ACT.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters