Concurrenten ontstemd over 'één-tweetje' KPN en OPTA

De Associatie van Competitieve Telecomoperators is “ongelukkig” over een handvest dat de Opta met KPN heeft opgesteld over naleving van de Telecommunicatiewet, zo maakt de organisatie bekend.

Vorige week donderdag maakten KPN en Opta bekend een aantal afspraken gemaakt te hebben die onder andere op de interpretatie van de Telecommunicatiewet betrekking hebben. Daarin is beklonken dat KPN zelf aan de bel trekt bij de Opta als het in de fout is gegaan. Het handvest komt voort uit een nieuwe visie van de Opta, die bedrijven meer verantwoordelijkheid geeft bij het naleven van telecomregels. Volgens de telecomwaakhond moet dit tot meer vertrouwen tussen de toezichthouder en telecombedrijven leiden.

De Associatie van Competitieve Telecomoperators is echter niet erg blij met de overeenkomst. De organisatie behandelt de belangen van onder andere BT Nederland, Colt Telecom en Orange Nederland Breedband en noemt het “onbegrijpelijk” dat de Opta KPN “nu ineens als het braafste jongetje van de klas behandelt, gezien de stroom van onrechtmatige kortingen en boetes van miljoenen euro’s in de afgelopen drie jaar.”

Het zit de ACT onder meer dwars dat KPN al in 2005 beterschap had beloofd aan de Opta en dat bij de huidige afspraken niet duidelijk is gemaakt waar het bedrijf zich precies aan moet houden. “Als KPN wil laten zien dat het haar daadwerkelijk ernst is dat zij zich wil houden aan de telecomregelgeving, dan moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt die inzichtelijk zijn voor alle marktpartijen, moet zij de procedures voor opgelegde boetes intrekken, benadeelde partijen schadeloos stellen en de klanten waar het om gaat teruggeven aan de markt”, aldus de ACT.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters