Connexxion sommeert techblog om OV Chipkaart-faker uit de Android Market te halen

Vervoersbedrijf Connexxion heeft de uitgever van twee techblogs een brief gestuurd waarin het bedrijf sommeert een applicatie die OV Chipkaart-geluidjes imiteert uit de Android Market te verwijderen. En dat terwijl de uitgeverij er helemaal niets mee te maken heeft.

Connexxion bus

Het klinkt bijna als een 1 april grap, maar dat is het niet. Enkele dagen geleden verscheen op de Twitteraccount van één van de oprichters van de uitgeverij, Textopus, al een tweet over de brief.

In de blafbrief heeft Connexxion het over het aanzetten tot zwartrijden en het onrechtmatig gebruik van de logo’s van de vervoerder en de OV Chipkaart. En dat terwijl de sites die onder Textopus vallen, Android Planet en iPhone Club, helemaal niets over de applicatie melden. Het bedrijf dreigt ook nog om de ontvanger, die overigens in de brief zelf niet gespecificeerd wordt, aan te geven bij de politie als de applicatie en de logo’s niet binnen een week van de site verdwenen zijn.

Jean-Paul Horn, mede-eigenaar van Textopus, vermoedt dat de brief verkeerd geadresseerd is. Tegenover Webwereld verklaart hij: “Ik weet niet waar Connexxion ons voor aanziet, maar ik vermoed de eigenaar van de Android market of zo. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. We hebben zelfs nooit geschreven over die app. We krijgen wel vaker maffe brieven, maar het kost wel weer allemaal tijd en moeite om dit recht te breien.”

Ook ICT-jurist Arnout Engelfriet vermoedt dat het om een verkeerd geadresseerde brief gaat: “De enige link die in de brief staat verwijst ook naar de Android Market.” Over de applicaties zelf gaat hij verder: “Je kunt stellen, het zijn toch maar geluidjes? Maar de begeleidende tekst maakt duidelijk dat het bedoeld is om de buschauffeur te misleiden. Het dient niet echt een ander doel. Deze app vind ik op het randje.”

Gloep. Blafbrief van @Connexxion in de bus n.a.v. (voor ons onbekend en onvindbaar) artikel over OV Chipkaart Faker /cc @timkraaijvangerless than a minute ago via Twitter for Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

    Vreemd, heel vreemd. Goedkope advocaat zeker, van Connexxion. Overigens stelt die app – die ik nog net op tijd binnenhaalde – geen moer voor. Hij zegt alleen maar *piep*. Je moet net doen alsof je die kaart bij die lezer houdt en dan druk je op je telefoonscherm en dan *piep*. Boeie. Zo belazer je wel een onoplettende buschauffeur, maar als er daarna een controleur in de bus stapt ben je alsnog de sjaak.

  2. Danijel -

    Redelijk bizar dit idd. Denk ook een verkeerd verstuurde brief van een bedrijf of persoon die niet goed begrijp wat er aan de hand is.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters