“Consument verbruikt over 5 jaar ruim 20GB data per maand”

Over een paar jaar heeft de gemiddelde Amerikaan zo’n 20GB aan mobiele data per maand nodig, dat blijkt uit een rapport van Ericsson Mobility. Met de abonnementen die momenteel worden aangeboden lijkt dat irreëel, maar tegen 2020 zullen de tarieven dan ook flink veranderd zijn.

Gebruik blijft stijgen

Om de sterk veranderende mate van datagebruik bij te kunnen blijven, zal er ongetwijfeld veel veranderen in het aanbod door telecomproviders. Het gebruik van mobiele data is, ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, met 60% toegenomen. Het gebruik zal waarschijnlijk jaarlijks met zo’n 45% blijven toenemen, tot dat de 22GB bereikt is. Dat zal volgens het rapport nog 5 jaar duren.

Vooral voor video’s

Voorspelling toename gebruik wereldwijd
Voorspelling toename gebruik wereldwijd

De huidige tieners die het leven voor de smartphone niet hebben meegemaakt halen het gemiddelde omhoog. Als het aan hen lag was de 20GB allang overschreden. De meeste data verbruiken zij bij het bekijken van video’s. Op de tweede plaats komt social networking en op de derde plaats het streamen van muziek.

Nederland doet mee

Veel telecomproviders in Nederland experimenteren al met grote data-pakketten. Zo biedt T-mobile sinds een aantal maanden een weekendbundel aan van 50GB. Hiermee kan de gebruiker van vrijdagmiddag 18.00 tot maandagochtend 08.00 een poging doen tot het opmaken van 50GB aan data. Dit kost 5 euro. KPN biedt een regulier abonnement aan met 10GB en 20GB data. Bij de 20GB zit internet in het buitenland inbegrepen. De gebruiker moet echter wel rekening houden met een rekening van boven de honderd euro.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters