Consumenten verliezen vertrouwen in Samsung na Galaxy Note 7 fiasco

Uit een enquête onder eigenaren van Samsung toestellen blijkt dat een groot deel zijn vertrouwen in het Koreaanse smartphonemerk heeft verloren.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft een aantal lastige weken achter de rug. Nadat de Samsung Galaxy S7 Edge records verbrak kon het Koreaanse smartphonemerk het jaar niet afsluiten met een volgende grandioze lancering. De Samsung Galaxy Note 7 werd namelijk geprezen door critici, maar bleek in de praktijk door een defect in de batterij zeer gevaarlijk te zijn. De smartphonefabrikant moest een groot deel van alle verkochte exemplaren terugroepen, met alle financiële gevolgen van dien. Toch is dat niet het grootste probleem voor Samsung. Op de lange termijn kan het Galaxy Note 7 fiasco vooral schadelijk zijn voor de reputatie van het bedrijf. Volgende maand is de phablet gewoon weer in Nederland te koop, maar wellicht is het al te laat, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Enquête

De Galaxy Note 7 vertrouwen

Branding Brand is een van de grootste internationale mobiele e-commerce platformen. Het bedrijf hield een enquête onder duizend Samsung consumenten om uit te vinden of ze na alle problemen met de Galaxy Note 7 nog steeds loyaal aan het Koreaanse smartphonemerk zijn.  34% van de huidige eigenaren van een Samsung toestel gaf aan niet meer een smartphone van het merk te gaan kopen. Van die groep heeft maar liefst 81% altijd al een Android smartphone gehad. Het moet gezegd worden dat die consumenten over een tijdje wellicht van mening veranderd zijn wanneer ze daadwerkelijk een beslissing moeten nemen, en ze wellicht alsnog een Samsung toestel zullen kopen wanneer het hele Galaxy Note 7 fiasco al een tijd achter de rug is. Toch zijn de resultaten zorgwekkend voor het merk.

Vertrouwen

Van de groep consumenten die wel loyaal blijven aan Samsung zegt 77% niet aan een ander merk te willen wennen. Andere redenen die genoemd werden zijn de stijl van Samsung (52%), aanpassingsmogelijkheden van de software (44%) en de accuduur van Samsung’s toestellen (39%). Van de Samsung gebruikers die willen switchen naar een ander merk zegt 57% bij Android te willen blijven, terwijl maar liefst 34% van plan is om over te stappen naar iOS. Ook valt het op dat 21% van alle ondervraagden voor hun huidige Samsung toestel in het bezit waren van een iPhone.

Samsung Galaxy S8

Volgens analisten zal Samsung de Samsung Galaxy S8 vervroegd moeten aankondigen om de schade te beperken. Het wordt interessant om te zien wat op de lange termijn de impact van de ontploffende batterijen gaat zijn. Het publiek vergeet dit soort dingen misschien snel, maar smartphones zijn dure apparaten waar je als consument niet zomaar een beslissing over neemt.

Bron: Branding Brand

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters