Consumenten verliezen vertrouwen in Samsung na Galaxy Note 7 fiasco

Uit een enquête onder eigenaren van Samsung toestellen blijkt dat een groot deel zijn vertrouwen in het Koreaanse smartphonemerk heeft verloren.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft een aantal lastige weken achter de rug. Nadat de Samsung Galaxy S7 Edge records verbrak kon het Koreaanse smartphonemerk het jaar niet afsluiten met een volgende grandioze lancering. De Samsung Galaxy Note 7 werd namelijk geprezen door critici, maar bleek in de praktijk door een defect in de batterij zeer gevaarlijk te zijn. De smartphonefabrikant moest een groot deel van alle verkochte exemplaren terugroepen, met alle financiële gevolgen van dien. Toch is dat niet het grootste probleem voor Samsung. Op de lange termijn kan het Galaxy Note 7 fiasco vooral schadelijk zijn voor de reputatie van het bedrijf. Volgende maand is de phablet gewoon weer in Nederland te koop, maar wellicht is het al te laat, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Enquête

De Galaxy Note 7 vertrouwen

Branding Brand is een van de grootste internationale mobiele e-commerce platformen. Het bedrijf hield een enquête onder duizend Samsung consumenten om uit te vinden of ze na alle problemen met de Galaxy Note 7 nog steeds loyaal aan het Koreaanse smartphonemerk zijn.  34% van de huidige eigenaren van een Samsung toestel gaf aan niet meer een smartphone van het merk te gaan kopen. Van die groep heeft maar liefst 81% altijd al een Android smartphone gehad. Het moet gezegd worden dat die consumenten over een tijdje wellicht van mening veranderd zijn wanneer ze daadwerkelijk een beslissing moeten nemen, en ze wellicht alsnog een Samsung toestel zullen kopen wanneer het hele Galaxy Note 7 fiasco al een tijd achter de rug is. Toch zijn de resultaten zorgwekkend voor het merk.

Vertrouwen

Van de groep consumenten die wel loyaal blijven aan Samsung zegt 77% niet aan een ander merk te willen wennen. Andere redenen die genoemd werden zijn de stijl van Samsung (52%), aanpassingsmogelijkheden van de software (44%) en de accuduur van Samsung’s toestellen (39%). Van de Samsung gebruikers die willen switchen naar een ander merk zegt 57% bij Android te willen blijven, terwijl maar liefst 34% van plan is om over te stappen naar iOS. Ook valt het op dat 21% van alle ondervraagden voor hun huidige Samsung toestel in het bezit waren van een iPhone.

Samsung Galaxy S8

Volgens analisten zal Samsung de Samsung Galaxy S8 vervroegd moeten aankondigen om de schade te beperken. Het wordt interessant om te zien wat op de lange termijn de impact van de ontploffende batterijen gaat zijn. Het publiek vergeet dit soort dingen misschien snel, maar smartphones zijn dure apparaten waar je als consument niet zomaar een beslissing over neemt.

Bron: Branding Brand

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters