Consumenten geven dit jaar 2,1 biljoen dollar uit aan tech, voornamelijk mobiele gadgets en diensten

Consumenten geven wereldwijd dit jaar 2,1 biljoen dollar uit aan technologische gadgets, waarbij de mobiele technologische producten zoals smartphones en tablets de overhand hebben.

Geldtelefoon

Daarmee onttrekt de markt voor mobiele producten zich aan de wereldwijde economische malaise. Het is nog steeds een stevige groeimarkt. Garner, die het cijfer berekende, meldt dat in 2016 maar liefst 2,7 biljoen dollar aan technologische gadgets wordt uitgegeven.

Vorig jaar werd er 114 miljard dollar minder uitgegeven aan technologieproducten dan dit jaar. Deze markt zit dus al een tijdlang in de lift en dat blijft zo.

”De drie grootste segmenten van de markt voor consumententechnologie zijn, en blijven, mobiele diensten, mobiele telefoons en entertainmentdiensten”, vertelt Amanda Sabia, een researcher bij Gartner. De app stores voor de diverse besturingssystemen en de e-boekenmarkt zal tot 2016 een ”geweldige groei” doormaken.

Steeds meer consumenten zullen geld uitgeven aan apps en andere ‘inhoud’ voor hun mobiele gadgets. Sabia verwacht dat de app stores in 2016 driemaal zoveel geld omzetten als nu.

Mobiele diensten leveren dit jaar wereldwijd 800 miljard dollar op, goed voor 37 cent van alle dollars die aan ‘tech’ wordt uitgegeven. Dat getal stijgt tot een biljoen in 2016. Mobiele telefoons zijn dit jaar goed voor 222 miljard, goed voor tien procent van de totale verdiensten in deze markt, en dat zal in 2016 stijgen naar 300 miljard per jaar, aldus Gartner.

Entertainment, waaronder ook kabel- en satellietdiensten vallen, is goed voor 210 miljard. Maar de uitgavenstroom verschuift naar ‘mobiele dollars’, zoals Gartner het noemt.

De app stores zijn nu goed voor een omzet van 18 miljard dollar. Dat stijgt in 2016 naar 61 miljard, voorspelt Gartner. E-boeken leveren de uitgevers nu 5 miljard dollar op, en dat zou in 2016 16 miljard dollar moeten worden.

Bron: Venturebeat

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters