Consumenten geven dit jaar 2,1 biljoen dollar uit aan tech, voornamelijk mobiele gadgets en diensten

Consumenten geven wereldwijd dit jaar 2,1 biljoen dollar uit aan technologische gadgets, waarbij de mobiele technologische producten zoals smartphones en tablets de overhand hebben.

Geldtelefoon

Daarmee onttrekt de markt voor mobiele producten zich aan de wereldwijde economische malaise. Het is nog steeds een stevige groeimarkt. Garner, die het cijfer berekende, meldt dat in 2016 maar liefst 2,7 biljoen dollar aan technologische gadgets wordt uitgegeven.

Vorig jaar werd er 114 miljard dollar minder uitgegeven aan technologieproducten dan dit jaar. Deze markt zit dus al een tijdlang in de lift en dat blijft zo.

”De drie grootste segmenten van de markt voor consumententechnologie zijn, en blijven, mobiele diensten, mobiele telefoons en entertainmentdiensten”, vertelt Amanda Sabia, een researcher bij Gartner. De app stores voor de diverse besturingssystemen en de e-boekenmarkt zal tot 2016 een ”geweldige groei” doormaken.

Steeds meer consumenten zullen geld uitgeven aan apps en andere ‘inhoud’ voor hun mobiele gadgets. Sabia verwacht dat de app stores in 2016 driemaal zoveel geld omzetten als nu.

Mobiele diensten leveren dit jaar wereldwijd 800 miljard dollar op, goed voor 37 cent van alle dollars die aan ‘tech’ wordt uitgegeven. Dat getal stijgt tot een biljoen in 2016. Mobiele telefoons zijn dit jaar goed voor 222 miljard, goed voor tien procent van de totale verdiensten in deze markt, en dat zal in 2016 stijgen naar 300 miljard per jaar, aldus Gartner.

Entertainment, waaronder ook kabel- en satellietdiensten vallen, is goed voor 210 miljard. Maar de uitgavenstroom verschuift naar ‘mobiele dollars’, zoals Gartner het noemt.

De app stores zijn nu goed voor een omzet van 18 miljard dollar. Dat stijgt in 2016 naar 61 miljard, voorspelt Gartner. E-boeken leveren de uitgevers nu 5 miljard dollar op, en dat zou in 2016 16 miljard dollar moeten worden.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters